Türkiye Gençlik Birliği üyeleri Kanatlı AVM önünde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle basın açıklaması yaparak, 19 Mayıs’ın 100. Yılında İstanbul’da yürüyeceklerini vurguladılar.

TGB Eskişehir il başkanı Emircan Fırıncı, 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yanan İstiklalateşinin 23 Nisan 1920’de tüm yurda yayıldığını vurgulayarak, “100 yıl sonra o ateş yine ülkemizin dört bir yanında yanmakta ve giderek büyümektedir. 100 yıl önce bütün zorlu koşullara rağmen emperyalizme karşı galip gelen fedakar, kahraman ve cesur Türk Milleti, bugün de bütün tehditlere ve saldırılara rağmen galip gelecektir” dedi.

Türkiye’nin emperyalizme karşı zaferler kazandıkça Atatürk’ü keşfettiğini, Atatürk’ü keşfettikçe de birleştiğini kaydeden Fırıncı şunları söyledi:

“Bu sancıların ve güçlüklerin içerisinden ancak Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimci ilkeleri ve programıyla çıkabiliriz. Bizlerin geleceğini güvence altına alacak, Türk Milletini refaha huzura kavuşturacak ve birliğimizi sağlayacak program budur.

Türkiye Gençlik Birliği olarak tarihimizden, kahramanlarımızdan ve milletimizden aldığımız güç ve kuvvetle 19 Mayıs’ın 100. Yılında İstanbul’da büyük bir gençlik yürüyüşü ve gençlik şöleni düzenleyeceğiz.”

                                                                                                                                 

                                                                                                                        

Editör: TE Bilişim