BBP İl Başkanı Ahmet Ulupınar, 12 Eylül 1980 darbesinin yıldönümünde basın açıklaması yaprak, askeri darbe ile Türkiye’nin şirazesinin bozulduğunu söyledi. 
Ulupınar 12 Eylül 1980 sonrasında güvenlik, özgürlük refah başlığı altında değerlendirilecek sorun ve mağduriyetlerin alanlarının darbe mahsulü olduğunu kaydetti. Ulupınar şöyle konuştu: “Darbeye gerekçe gösterilen iç savaş ortamı, darbeciler ve karanlık odaklar tarafından tahrik edilmiş, yine aynı odaklar tarafından bir gecede çatışma ve iç savaş ortamı ortadan kaldırılmış ve ülke ihtilale hazır hale getirilip ‘akan kanı durdurduk’ denilip ihtilale meşruiyet kazandırılmak istenmiştir.”
DEMOKRASİ KATLEDİLDİ
Askeri darbe ile ülkenin dengesinin bozulduğunu ifade eden Ulupınar şunları söyledi: “Başta merhum liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu olmak üzere binlerce gencimiz ihtilal mahkemelerinde çile çekmiş, işkence görmüş, idam sehpalarında şehit edilmiş ve gözyaşları sel olmuştur. 12 Eylül’de demokrasi ve insanlık adına ne varsa katledilmiştir. 12 Eylül mağdurlarını saygıyla selamlar, şehitlerimize Allah’tan rahmet dilerken kanlı 12 Eylül darbecilerini, demokrasi ve milli irade düşmanlarını bir kez daha lanetliyorum.”
YÖRÜK ŞENLİKLERİ
733’üncü Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri’nin 14 Eylül Pazar günü BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin katılımı ile gerçekleşeceğini de sözlerine ekleyen Ulupınar, tüm Eskişehirlileri şenliklere davet etti. 
 
Editör: TE Bilişim