Emek Partisi İl Başkanı Hüseyin Öge 2014 yılını değerlendirdi.

Öge, 2014 yılının; rüşvet, yolsuzluk, yoksulluk, doğa ve tarih katliamları, işçi ve kadın cinayetlerinin bir ifadesi ve ‘fıtratında ölüm var’ ile ‘paraları sıfırladım babacığım’ yılı olarak tarihe geçtiğini söyledi.

Türkiye’nin OECD ülkeleri arasında gelir eşitsizliğinde 2. Sırada, TÜİK hane halkı anketinde 12 milyon kişinin açlık sınırının altında olduğunu, 1 milyon 640 bin kişinin aylık 130 TL altında yaşadığını belirten Emek Partisi İl Başkanı Hüseyin Öge, “30,5 milyon yurttaş ‘muhtaç kişi’ konumunda bulunuyor. İşsizlik rakamı resmi verilerde bile yüzde 10’ları aştı. Enflasyon yüzde 10’ları aşmış iken asgari ücrete ve emeklilerin maaşlarına dalga geçercesine yüzde 3 zam yapılacağı açıklanıyor. Türkiye işçi cinayetlerinde Avrupa’da1., dünyada ise 3. Sırada bulunuyor” dedi.

Çocuk çalıştırmada, çocuk taciz ve tecavüzlerinde, kadın cinayetlerinde, yolsuzluklarda, insan hakları ihlallerinde dünya sıralamasında ilk sırasında yer aldığımızı vurgulayan Öge şunları söyledi:

“AKP Hükümeti’nin sermayenin çıkarları doğrultusunda 2014 yılında işçi ve emekçilere, haklara sunduğu ‘ileri demokratik ülke’ tablosu budur. 2015 yılı işçi ve emekçiler için daha da zor geçecek. Birkaç gün önce 2015 bütçesi TBMM’de AKP’nin oylarıyla kabul edildi. Yeni vergiler, zamlar kapıda. Bütçe, ‘sermayeye çok, emekçiye yok’ bütçesidir. 2015 yılı; halklarımızın ‘gündüzleri aç, geceleri soğukta yatmadıkları’ bir yıl olsun. 2015 yılı; ’Birlik ve mücadele ve Dayanışma’ yılı olsun.”

Editör: TE Bilişim