Büyük Birlik Partisi Eskişehir İl Başkanı Şaban Bozbal, 28 Şubat’ın, zor zamanda yiğitliğini ortaya koyanların da sus pus oturanların da belli olduğu, safların netleştiği gün olduğunu söyledi.

 Büyük Birlik Partisi Eskişehir İl Başkanı Şaban Bozbal, 28 Şubat Süreci’nin yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.  28 Şubat 1997'de yapılan Milli Güvenlik Kurulu Toplantısı ile post modern darbe olarak anılan sürecin başladığını kaydeden Bozbal, şunları söyledi:

 “Siyasi literatürümüz de eşsiz acılar ve zulüm karşılığıyla yer alan 28 Şubat, aklımızı ve ruhumuzu donduran soğuğuyla hatırlanacaktır. Asıl operasyon merkezi dışarıda olan odakların hainlik ve alçaklıkta sınır tanımayan ahlaksız, acımasız, duygusuz yerli iş birlikçileri aracılığıyla millet iradesine yapılan iğrenç bir darbedir.

Çünkü millete kurulan tuzak, yapılan komplo ve kuşatma doğrudan maddi manevi varlığımızı, ilim ve irfanımızı, ahlak ve maneviyatımızı, yaşama tarzımızı hedef almıştır. Bu müdahale sadece siyaseti, sadece seçilmişleri hedef alan darbe girişimi olarak değil, vatandaşımıza yaptığı zulümle de her zaman hatırlanacaktır.

Ancak asıl tahribat değerler üzerinde gerçekleştirilmiş, milletimizin bin yıllık medeniyet değerlerinden koparılması ve nesillerin köklerinden habersiz yetiştirilmesi için düşmanca tutum takınılmış ve hak-hukuk-adalet gibi kavramların ayaklar altına alındığı uygulamalara imza atılmıştır” dedi.

28 Şubat Süreci’nde insanlara büyük zulümler yapıldığını ifade eden Bozbal, “Gençlerimizin anayasal hak olan eğitim hakları ellerinden alındı. Namusu için ölen bir millet, oruç tuttuğu için, namaz kıldığı için görevinden atılanlar vardı. Nice başörtülü öğrenciler okullardan atıldı, öğrenciler başlarını açmaları için zorlandı.

Yüz binlerce insanımızı mağdur eden 28 Şubat postmodern darbesi, her eve ateş, her göze yaş düşürdü. Milletin, umudu, hayali, amacı çalındı.”

“Bu ülkede demokrasi, asker sivil herkese lazım. Demokrasiye balans ayarı yapmak sivil otoritenin emrinde olan bir askeri bürokrata düşmez" sözüyle her türlü vesayet odaklarına karşı, demokratik bir tavır gösteren  Muhsin Yazıcıoğlu ve Büyük Birlik Partisi’nin tavrını inkar etmenin sadece vefasızlık değil, her şey bir yana demokratik duruşa da haksızlık olacağını  belirten Bozbal duha sonra şunları söyledi:

“Siyasi parti kapatan, siyasi yasaklar getiren, eğitim ve öğretim hakkını kaldıran ve milli iradeye müdahale eden 28 Şubat Süreci'ni milletçe çok iyi analiz etmeliyiz. " dedi.

Tanklar caddelerde уürütülürken, ‘Namlusunu millete çevіren tanklara selam durmam’ ve ‘Türkіye; Cеzayir olmaz, İran olmаz, ancak Suriye olmasına da biz müsaade еtmеyiz’ sözleriyle tarihe not düşen, darbeсilere açık açık meydan okuyan ve darbe heveslisi cuntanın hesabını bozan liderin Muhsin Yazıcıоğlu olduğunu ifade eden Bozbal: "Ülkemizin temel dinamiklerinin alt üst edildiği böyle bir dönem inanıyorum ki kara bir leke olarak yıllarca acı ile hatırlanacaktır. Fakat,Ülkemiz bir baştan diğer uca insan hakları temeline dayanan özgürlükçü bir sistem ile daha nice mutlu ve bahtiyar dönemlere yine bu milletin azim ve kararlılığı ile devam edecektir. Allah bir daha bu ülkeye 28 Şubat'ın karanlık günlerinin bir benzerini daha görmeyi nasip etmesin.

Unutulmamalıdır ki Hiçbir güç halk iradesinin üstünde olamaz.                            

Milletimizin birliği daim oldukça topraklarımız üzerinde karanlık planlar yapan şer odakları, kirli oyunlarını asla hayata geçiremeyecektir.

Bu vesileyle 28 Şubat'ın tüm mağdurlarını da anmak istiyor, vefat edenlere Allah'tan rahmet, hayatta kalanlara da uzun ve sağlıklı ömürler diliyorum."

Editör: TE Bilişim