Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aday adaylığı sürecinde milletvekillerinden yazılı bir taahhüt aldıklarını ifade ederek, “Hepinizin seçim bölgenizde ofisi olacak ve bu 3 gün dışında orada olacaksınız, dedik” diye konuştu.

AK Parti 27. dönem milletvekili aday listesi belli oldu. Nabi Avcı, Harun Karacan ve Emine Nur Günay ile yola devam kararı alan AK Parti, bir kontenjanı ise BBP’den yana kullandı. İl başkanlığı görevinden istifa edip aday adayı olan M. Dündar Ünlü 4. sıradan aday gösterilirken, Büyük Birlik Partisi’nden (BBP) Ahmet Namık Akdoğan’ı 5’inci sıradan aday gösterdi. 6 ve 7’nci sırada ise Nurettin Kaba ile Serhat Tunç yer aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aday adaylığı sürecinde milletvekillerinden yazılı bir taahhüt aldıklarını ifade ederek, “Ehliyet, liyakat önemli. Parlamentodaki prensiplerimize dikkat etmemiş, devamda hassasiyet göstermemiş arkadaşlarımızı listelere koymadık. Aday adayı arkadaşlardan yazılı bir taahhüt aldık. ‘Haftanın üç günü Ankara’dasınız. Hepinizin seçim bölgenizde ofisi olacak ve bu 3 gün dışında orada olacaksınız. Oralardaki çalışmalarınızı da her hafta rapor edeceksiniz’ dedik” diye konuştu.

Buna göre 24 Haziran seçimlerinde milletvekili olacak isimler 3 gün Ankara’da bulunurken 4 gün ise Eskişehir’de bulunmak zorunda kalacak. Ve kendilerine ofis tutacaklar.

Editör: TE Bilişim