MHP Eskişehir İl 2. Başkanı Arslan Kabukçuoğlu, ulus olmanın gereği tasada ve kıvançta bir olmak, iyi günümüzde kötü günümüzde ele ele verme, ihtiyaç duyulduğunda elinizi vermek olduğunu vurgulayarak “Ülkemiz engellilerine sahip çıkarak engellilerimizi ülkemize kazandıracak mutlu, refah ülke olmaya hizmet edeceklerdir” dedi.

Kabukçuoğlu “Adalet ve Kalkınma Partisi 12 Yıllık iktidarında engelliler için neler yapmıştır” diyerek şunları söyledi:

“Devlet Personel Dairesi verilerine göre kamuda 55 337 kişinin istihdam edilmesi gereken kadrolarda 31 790 kişi istihdam edilmiş olup 23 545 kişilik  özürlü kadrosuna özürlüler atanmamıştır. 2013 yılında yapılan düzenleme ile pek çok engelli vatandaşımızın maaşı kesilmiştir. Engellilerin erişebilirliği ile ilgili yapılması gereken düzenlemeler ve dolayısıyla denetlemeler de 2018 yılına ertelenmiştir.

Engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin sorunlarını çözmek için çabalıyormuş gibi görünen hükümet gerçekte sorunların çözümü için hiçbir adım atmamakta, engelli vatandaşlarımızı üç kuruşluk sosyal yardımlara ve evlerinde yaşamaya mahkum etmektedir. “

Kabukçuoğlu, partisinin ortak olduğu 57. Hükümetin tarafından yapılmış çalışmaları ve MHP Eskişehir milletvekili Ruhsar Demirel’in engellilerin durumlarının düzeltilmesine yönelik verdiği kanun tekliflerinden örnekler verdi. 

Editör: TE Bilişim