23 Nisan Bayramının resmi adının, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olduğunu ifade eden Emek Partisi Eskişehir İl Yönetim Kurulu üyesi İbrahim Akgün, bayramın egemenlik yanı, vatan-millet hamasetiyle geçiştirilirken; bayramın çocuk yanı ise, şatafatlı gösteriler, çocukların makam koltuklarına oturtulması, toz pembe tablo çizen nutuklar bu gerçeğin üzerini örtmeye yetmediğini söyledi.

 Tek adam rejimiyle, “egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” düsturunun yerini egemenlik devletin başının elinde “ halini aldığını öne süren Akgün, “Hadi ülkeyi sen yönet gösterileriyle takvimdeki 23 Nisan, bayram yapılmaya çalışılmaktadır. En önemlisi de bayramın yarattığı hoşluklarla, sınıf farklılıklarının, ezen ezilen ulus; ezen ezilen din-mezhep ayırımlarının gözlerden saklanması amaçlanmaktadır” dedi.

 CHP Milletvekili Veli Ağbaba’nın Dünyada ve Türkiye’de çocukların maruz kaldığı emek sömürüsünü raporlaştırdığını  belirten Emek Partisi İl yönetim kurulu üyesi İbrahim Akgün şunları söyledi:

“Bu rapora göre; dünya genelinde 159 milyon çocuk işçi bulunurken, Türkiye genelinde de 1 milyondan fazla çocuğun emeği sömürülüyor.

Türkiye’de son 3 yılda 190 çocuğun da iş cinayetlerinde yaşamını yitirdiği,

Türkiye’de özellikle mesleki eğitim adı altında çocuk işçiliğin yasal hale getirildiği ve milyonlarca çocuğun ucuz iş gücü olarak kullanıldığı,

 Türkiye’de 2015 yılında çocuk çırak işçi sayısı 245 bin iken şu an çırak olarak çalıştırılan çocuk işçi sayısının 1 milyonu aştığı,

Türkiye genelinde 600 bin civarında çocuğun da kayıt dışı olarak çalıştırıldığı,

Türkiye’de 2016-2018 yılları arasında en az 190 çocuğun iş cinayetlerinde can verdiği belirtilmiştir.

Çocuklarımızın geleceğini karartarak, onlar üzerinde giderek artan istismar ve eziyeti değil kaldırmak daha da yaygın hale getirecek yasal düzenlemeler hazırlığı içindeki siyasi iktidarın hamasi ve boş nutuklarla bayram kutlamalarını, gençliğe karşılığı olmayan vaatlerini duyduğumuz bu günlerde yalan propagandaya aldanmayıp gerçekler ışığında bir gelecek için hareket etmek durumundayız.

Hak ettiğimiz bayram kutlamaları bizlerin ellerindedir ve bu eller mutlaka demokrasinin başarısı için birleşmelidir.

Ama çocuklar; bütün bu olumsuzluklara ve kendilerine dayatılan zorluklara, yukarıdakilerin ikiyüzlülüğüne kaşın; 23 Nisanda kutlanacak bir yan; yarın daha ileri götürecekleri bir kardeşlik ve özgürlük nüvesi bulacaklardır.

Biz de o nüveyi arayanların, bulanların, gerçek çocuk bayramlarına ihtiyacı olan tüm çocukların ve çocuklara gerçekten yeni bir dünya kurma mücadelesi verenlerin 23 Nisan Çocuk Bayramını kutluyoruz.”

Editör: TE Bilişim