CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Medeni Kanun’nda yapılacak değişiklikle imamlara nikah kıyma yetkisi verilen yasaya karşı Eskişehir’de protesto eylemi yapan 40 kadına verilen cezayı meclise taşıyor.

Kanatlı AVM önünde yapılan protesto  eylemine katılan 40 kadına verilen ceza konusunu 4 Aralık 2017 Pazartesi günü sabahı Başbakan’ı yanıtlanmamsı üzerine Türkiye Büyük Millet Meclis Başkanlığına soru önergesi vereceğini belirten CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer konuyla ilgili şunları söyledi:

“Türkiye'nin Ekmek gibi su gibi hava gibi demokrasiye ihtiyacımız var. Ekmek, su gibi hukuka ihtiyacımız var. Özgürlüklerimiz kullanılması gerekir.

Demokratik haklarını kullanarak hükümetin bir uygulamasını protesto etmek isteyen 40 yurttaşımız bir cezaya çarptırılması, soruşturulması onların en temel demokratik hakkı olan proteste hakkını eleştirme hakkını elden alınma isteğini kabul etmiyorum.

Başbakan'a yanıtlanması için bir soru önergesi hazırladım. Pazartesi günü sabahı yanıtlanması için TBMM başkanlığına vereceğim.

Asla kabul edilemez. İnsanların düşüncelerini açıklaması gayet doğaldır. Eğer bu yapılamıyorsa bu yaşamın en temel hakkından mahrum bırakılıyor demektir. Kadınların gayet haklı yerinde olan düşünce ve taleplerini söylemeleri, bu yasa karşı çıkmaları haklarıdır. Ellerinden protesto almak ve ceza kesmek doğru değildi.”

Editör: TE Bilişim