AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhan Sakallı, seçim çalışmalarını sürdürüyor. Sakallı, yerel seçime ilişkin gerçekleştirdiği ziyaretlerde, proje ve hedeflerini de vatandaşlara aktarıyor.

Yeni nesil belediye başkanlığı ve yeni nesil belediyecilik vurgusu yapan Sakallı, belediye başkanının gençlere iş olanağı sağlaması gerektiğini söyledi. Sakallı, “Eskiden belediye başkanının adı şehir emini idi. Yani, şehrin kaderinin kendisine emanet edildiği emin insan demekti. Bu şehirdeki gençlerin iş sahibi olmasını belediye başkanı düşünmezse kim düşünecek? Şehrin yolunu, asfaltını, çöpünü, yeşil alanını, kültür faaliyetlerini düşünürken bunu neden düşünmeyelim? Bundan neden sorumlu olmayalım” ifadelerini kullandı.

“BU ŞEHİRDEKİ GENÇLERİ İŞ SAHİBİ YAPMAK BENİM SORUMLULUĞUM”

“Şehrimizde üniversite öğrencilerimiz, üniversite mezunu gençlerimiz kafelerde saati 4 liraya çalışıyorlar” diyen Sakallı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Böyle mi olmalı? Ben de okurken simit satmış, ayakkabı boyamış bir adamım. Üniversiteyi çalışarak okumuş biriyim. Benim hayalim ve hedefim, bizim gençlerimiz Organize Sanayi Bölgesinde sosyal güveliği olan yerlerde, ayda 3-4 bin lira maaş alsın. ‘Gençlere iş bulmak büyükşehir belediyesinin veya belediye başkanının görevi değil’ deniyor. Bu şehirde yaşayan her gence iş bulmak bu şehrin belediye başkanı olarak benim birinci derecede sorumluluğumdur.”

“5 YIL İÇİNDE 10 BİNE YAKIN GENCİMİZİ İŞ SAHİBİ YAPACAĞIZ”

Bu konudaki hedef ve projesini aktaran Sakallı, “Yeni nesil belediyecilik derken kastettiğim şey bu. Ben Burhan Sakallı olarak söz veriyorum. 5 yıl içerisinde Eskişehir Organize Sanayi Bölgesinde 10 bine yakın gencimize istihdam sağlayacak bir ya da birkaç lokomotif yatırımın yapılmasına öncülük edeceğim” dedi.

Editör: TE Bilişim