Saadet Partisi Eskişehir Genişletilmiş İl Divan toplantısında konuşan seçim işlerinden sorumlu genel başkan yardımcısı Mehmet Karaman genel merkez olarak 81 ilde ‘Çelikleşme ve Seçime hazırlık’ toplantıları adı altında genişletilmiş il divan toplantıları yaptıklarını söyledi.

2014 yılında iki tane önemli seçim geçirdiklerini birisinin Mahalli İdareler Genel Seçimi ve Cumhurbaşkanlığı seçimi olduğunu anımsatan Karaman, “Milli görüş iktidarda olduğu zanlar efsane hizmetler yapmış, iktidarda olmadığı zamanlarda ise iktidarlara yanlışlarını açıkça söyleyerek, yapılacak işlerle ilgili de yol gösterici muhalefetini hiçbir şeyden çekinmeden yapmıştır. Ve de yapmaya devam edecektir” dedi.

Hükümete yol gösterici, tavsiyelerde bulunan SP Genel başkan yardımcısı Mehmet Karaman konuşmasında şu konulara değindi: “12 yıldır ülkemiz kaynaklarından yani sizin öz kaynaklarından her yıl ortalama olarak 50 milyar TL faiz ödenmiştir. Bu ise 13 yılda 650 milyar TL faiz ödendiği manasına gelir. Bundan önceki 61. Hükümet yetkilileri faiz lobilerinden şikayet ettiklerine göre 62. Hükümet faiz lobilerine kaynak akıtmamalıdır. Bu kaynaklar memura, işçiye, köylüye, esnafa, emekliye verilmelidir.

62. hükümet programında AB üyeliğinden vazgeçmediklerini görüyoruz. Ama D-8’den ise hükümet programında bahsetmiyorlar. İslam Birliğini ise adeta unutmuşlar. 62. Hükümetten D-8’in canlandırılması ve Müslüman ülkelerin birbirleriyle daha yakın hale gelmesi ve neticede ise İslam birliğinin kurulması konusunda adım atmalarını bekliyoruz.

13 yıldır 3 parti dışında hazineden kimse yardım alamamaktadır. 62. Hükümetten bunun düzeltilmesini, il ve ilçe teşkilatı bulunan ve seçime girmeye hak kazanan partilere aldıkları oy nispetinde hazineden pay verilmesi konusunda adil bir karar alınması hususunda adım atılmasının adaletli bir yaklaşım olacağını düşünüyoruz.

Milli görüş partilerine TRT’den yararlanma konusunda 13 yılda yapılan haksızlık T.C tarihinde görülmemiştir. Bütün vatandaşlardan alınan vergilerle TRT beslenmektedir. TRT hiç olmazsa partilere aldıkları oy oranına göre yer vermelidir.

IŞİD hakkında konuşmak ve yazmak için yasak getirilmiştir. ABD Savunma Bakanı ve Dışişleri Bakanı peş peşe gelerek taleplerini sıcağı sıcağına yeni yönetime kabul ettirmişlerdir.”

 

Editör: TE Bilişim