İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Dr. Arslan Kabukçuoğlu, Ticaret Bakanı’nın cevaplandırılması istemi ile TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

Soru önergesinde abonelik işlemlerinde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri gündeme getirildiğini vurgulayan Kabukçuoğlu, “Cumhurbaşkanı yardımcısı Sayın Fuat Oktay'ın, ulusal basına yansıyan demeçleriyle, konunun Mart ayı başından itibaren çözümleneceği sözü verilmiştir.Vatandaşlarımızın sosyal hayatını kolaylaştırmak ve mağduriyetlerini ortadan kaldırmak için çalışmalarımız TBMM çatısı altında devam edecektir” dedi.

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Dr. Arslan Kabukçuoğlu’nun soru önergesi şöyle:

“Türk halkı ekonomik olarak sıkıntıya girdiği dönemde, çıkarılan tüm kanuni düzenlemelere rağmen ürün ve hizmet alımında hak ihlalleri ile karşılaşmaktadır. Üreticilerimizin şikâyetlerinin başında GSM, TV ve internet vb. abonelikler gelmektedir. 2017 yılında sadece abonelik sorunları ile ilgili Tüketici hakem heyetlerince yapılan başvuru sayısı 46.303, Bakanlığınıza yapılan şikâyet sayısı ise 4.024’dür. Tüm şikayetler içinde 2017 yılında yüzde 7.8 düzeylerinde olan abonelik şikayetleri, 2018 yılında yüzde 9.5 çıkmıştır.

En çok hak aranan konuların başında, hizmet sözleşmelerini telefon işle anında yapan iletişim şirketlerinin sözleşme iptalin de ise vatandaşların kendilerine ulaşım kanallarını geciktirerek kasıtlı olarak cayma süresini geçirdikleri, bunun sonucunda da hizmetten hiç faydalanamayan vatandaşlarımıza hakkını büyük zorluklarla da olsa alabilmekte anca yeterince bilinçlenmeyen vatandaşlarımız mağdur edilmektedir. Zamanla halkımıza devletin vatandaşının değil, şirketlerin yanında olduğu, onlar koruduğu, vatandaşının mağdur olmasına göz yumduğu algısı oluşmaktadır.

Bu bağlamda;

1-İnternet, telefon ve televizyon abonelikleri başta olmak üzere abonelik sözleşmesi iptallerini kolaylaştıracak (sms ile iptal, Bakanlığa bağlı abonelik iptal hattı vb.), bir sistemi hayata geçirip, vatandaşlarımızın mağduriyetini önlemeye yönelik bir çalışmanız var mıdır?

2-Tüketicilerin, deneme veya taahhüt süresi sonunda, hizmet almaya devam etmek istediğine dair onay alınmadan sözleşmenin uzatılmasına yönelik bir düzenleme yapmayı düşünüyor musunuz?”

Editör: TE Bilişim