CHP Eskişehir milletvekili Utku Çakırözer 24 gün süren Adalet Yürüyüşü’ne  ve Maltepe’de noktalanan Adalet Mitingi’ne destek veren tüm Eskişehirlilere teşekkür etti. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı Adalet Yürüyüşü’ne en çok katılım ve desteği Eskişehirlilerin verdiğini söyleyen Çakırözer, “24 gün süren ve Maltepe’de coşkulu bir mitingle taçlandırdığımız hak, hukuk, adalet arayışımızda bizleri yalnız bırakmayan Cumhuriyet ve demokrasi sevdalısı vefakar hemşehrilerimize gönülden teşekkürler” dedi.

MÜCADALEMİZ SÜRECEK

15 Haziran 2017’de sabah saatlerinde Ankara Güvenpark’ta başlayan Adalet Yürüyüşü’ne Türkiye’nin farklı yerlerinden pek çok kesimin destek verdiğini söyleyen Çakırözer, “Özellikle Eskişehir’imizden Belediye Başkanlarımız, il ve ilçe örgütlerimizin yanı sıra Adalet Yürüyüşü’ne destek açıklaması yapan  ve bizzat katılan siyasi partiler, temsilcileri ve yöneticileri, sivil toplum örgütlerimiz DİSK, KESK, TMMOB temsilcileri, Dayanışma Platformu, Kent Konseyleri,  sendikalar, meslek kuruluşları, taşeron işçiler, emekliler oldu. Genel Başkanımızın başlatmış olduğu Türkiye’de adaletin, demokrasinin, özgürlüklerin tesis edilmesi, toplumda ayrıştırmanın son bulması adına gerçekleştirdiğimiz Adalet Yürüyüşü’müze ve mitingimize özveriyle katılan ve gönülden destek veren tüm hemşehrilerimize teşekkürler. Bundan sonra da tüm platformlarda aynı azim ve kararlılıkla adalet ve demokrasi taleplerimizi dile getirecek ve mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

DARBENİN HESABI SORULSUN, OHAL KALKSIN

CHP’li Çakırözer Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’de acil şekilde yerine getirilmesi gerekenlere ilişkin yaptığı çağrıya ilişkin maddeleri de sıraladı. Çakırözer, “1- 15 Temmuz darbe girişimini lanetliyoruz. 249 şehidimizin aziz hatırası ve 2301 gazimiz için darbecilerden ve onların siyasi destekçilerinden hesap sorulmasını istiyoruz. 2- 15 Temmuz’u fırsat bilinerek Meclis’in yetkilerinin gasp edilmesine karşıyız. OHAL derhal kaldırılmalı hukuk devleti yeniden tesis edilmelidir. 3- Yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı sağlanmalıdır. Adil yargılanma hakkı eksiksiz uygulanmalıdır. 4- OHAL ve KHK mağdurlarının yargıya erişim ve sosyal güvenlik haklarını kısıtlayan uygulamalar son bulmalıdır. 5- Darbe ve FETÖ ile hiçbir ilişkisi bulunmayan, sadece muhalif oldukları için ihraç edilen akademisyenler ve diğer kamu görevlileri görevlerine iade edilmelidirler. Tutuklu milletvekilleri Anayasa Mahkemesi içtihatları doğrultusunda serbest bırakılmalıdır. 6 – Tutuklu gazeteciler serbest bırakılmalı, ifade ve basın özgürlüğü önündeki engeller kaldırılmalıdır. 7- 16 Nisan Anayasa değişikliği ve seçimleri gayri meşrudur. Türkiye böyle bir Anayasa ile yönetilmemelidir.  8 – Eğitimde laiklik ilkesinin aşındırılmasına son verilmeli, din ve vicdan özgürlüğünü güven olan, insan haklarına dayalı demokratik, laik, sosyal hukuk devleti güçlendirilmelidir. 9 – Toplumsal barışımızı bozan tüm antidemokratik uygulamalara eşit yurttaşlık temelinde son verilmelidir. Kadınların özgürlük alanları korunmalıdır. 10 – Saldırgan dış politikadan barışçım ve uluslararası hukuka saygılı duş politikaya dönülmelidir. Biz bu ülkede yaşan herkes için eşitlik demokrasi özgürlük ve adalet istiyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim