EMEK Eskişehir il sekreteri Yahya Kaya, Kılıçdaroğlu’nun başlattığı Adalet yürüyüşünün Türkiye’de haksızlığa ve hukuksuzluğa uğrayan tüm toplumsal kesimlerin ‘adalet’ arayışının sembolü haline geldiğini söyledi.

Yıllardır aydınlatılmayan siyasi cinayetlere, katliamlara yenilerinin eklendiğini öne süren Kaya, “Her geçen gün artan iş cinayetlerini durdurmak bir yana, AKP hükümetinin politikalarıyla, sömürü ve vahşetin önü sınırsızca açılarak, işçiler kapitalist kar hırsına teslim edilmektedir. TİS grevleri yasaklanmaktadır. Suyun, toprağın, yeraltı ve yerüstü kaynaklarının dizginsizce yağmalanmasına karşı çıkan üretici köylüler ve çevreciler jandarma/polis zoruna maruz kalmaktadır. Bilim karşıtlığı, toplumu muhafazakârlaştırma, din istismarcılığı ve cinsiyetçilik kışkırtılıyor, sokakta, toplu taşıma araçlarında, işyerlerinde, her yerde kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri artıyor” dedi.

OHAL / KHK’lerle işten atmalar, basın-yayın organlarını, dernekleri, sendikaları kapatmalar, muhalif gazetecilere, siyasetçilere yönelik gözaltı ve tutuklamalar sürdüğünü belirten Kaya şunları söyledi:

“Kürt sorunundaki çözümsüzlük, Ortadoğu’da savaşçı politikalar ağır insan hakları ve yaşam hakkı ihlallerine yol açmaktadır. İktidarın yayılmacı ve savaşçı dış politikaları sonucu ülke bölgede savaşın eşiğine getirilmiştir. Bütün bu nedenlerle “adalet” talebi, diğer demokrasi talepleriyle birleşerek geniş toplumsal kesimlerin talebi haline gelmiştir.”

Editör: TE Bilişim