BBP Eskişehir il başkanı Nurettin Altepe, 24 Haziran seçimlerinde ittifak içinde başka bir partinin listesinden seçimlere giren kişilerin kendi partilerinden istifa etme zorunluluğu  olmadığını söyledi.

Son günlerde bu konuda kamuoyunda bazı tartışma ve eleştirilerde olduğunu ifade eden BBP İl Başkanı Altepe bir açıklama yaptı.

Altepe’in konuyla ilgili açıklaması şöyle:

“Seçimler öncesi BBP nin talebi üzere ittifak yapan partiler başka bir partinin listesinden seçime girdiğinde partisinden istifa etmeden ittifak yapmanın önü açılmış bu yönde değişiklik yapılmıştır.

İttifakların iki şeklinde biri kendi logosu amblemiyle ittifakın içinde yer alarak diğer şeklide başka bir partinin listesinde kendi partisinden istifa etmeden listeye seçime girmek olarak yasalaşmıştır.

Bundan önceki sistemlerde partisinden istifa ederek ittifak yaptığı partiye üye olarak seçimden sonra oradan istifa edip yeniden partisine üye olmak genel Bşk ve yönetici ise kongre yaparak yeniden göreve gelmekti.

Merhum Muhsin Yazıcıoğlu Başkanımız Anavatan ittifakıyla ve bağımsız seçime girdiğinde bu şekilde olmuştur.

Lakin 24 Haziran seçimler öncesi yapılan değişiklik ile BBP Genel Başkanı Sayın Mustafa Destici Ankara da Diğer adaylarımız farklı illerde BBP’nden istifa etmeden kendi parti kimlikleri (BBP) ile Ak Parti listelerinden seçimlere girmişlerdir.

Seçime BBP Genel Başkanı kimliği ile girmiş bulunan Sayın Genel Başkanımız Mustafa Destici ve diğer adayların seçime Cumhur ittifakı ile birlikte girdiğimiz Ak Parti den istifa ediyor BBP ne geçiyor söylemleri bilgi eksiğidir.  Seçime Ak parti listelerinden giren tüm BBP adayları seçimden öncede seçimde de seçimden sonrada BBP Üyesi olarak devam etmişlerdir. Bu durum sadece TBMM’nde BBP temsil edilmesi ile ilgilidir. Seçim sonuçlarının ülkemize milletimize hayırlı olmasını dileriz. “

Editör: TE Bilişim