Saadet Partisi İl Başkanı Fesih Bingöl, MHP’nin TBMM’ye sunduğu af teklifini değerlendirerek, devletin vatandaşın vatandaşa karşı işlediği suçları affetme hakkının da yetkisinin de olmadığını söyledi.

Bu teklifte tam tersi bir durum söz konusu olduğunu belirten Bingöl, “Kadın cinayeti, çocuk istismarı ve terör gibi birkaç istisna dışında vatandaşın vatandaşa karşı işlediği suçlar affa tabi tutulurken, devlete karşı işlenen suçların neredeyse tamamı kapsam dışında tutulmaktadır. Daha anlaşılır olsun diye söylüyorum. Bu düzenleme ile uyuşturucu satıcıları dışarı çıkarken, düşünce suçluları içeride kalmaktadır” dedi.

Bingöl, “Mesela bu düzenlemeye göre on binlerce insanı dolandıran tosuncuk lakaplı Çiftlik Bank’ın sahibi kader mahkûmudur. Uyuşturucu satıcıları kadar mahkûmudur. Mafya babaları kader mahkûmudur. Dolandırıcılar kader mahkûmudur. Rüşvet yiyenler, yolsuzluk yapanlar kader mahkûmudur. Bu yaklaşımı doğru bulmuyoruz. Bu sadece adaleti değil toplumun vicdanını da yaralar” şeklinde konuştu.

Bingöl, af meselesinin ciddi bir iş olduğunu, aceleye getirilemeyeceğini belirtti.

Editör: TE Bilişim