İyi Parti İl Başkan yardımcısı Nalan Eren Benakay, Türk Ordusu’nun cephede yerini aldığı anda, tek siyasi partinin 'Al-Bayrağın Partisi' olduğunu belirterek, hainlerin hak ettikleri ağır cezayı bu operasyon sonunda göreceklerini söyledi.

Partisinin Pazar toplantısında konuşan Benayak, “Türk milleti ve ordusu, nice kahramanlık destanları yazmıştır, yazmaya da devam edecektir. Diğer yandan, bu askeri harekât, her ne kadar terörizmle mücadele kapsamında yürütülüyor olsa da, Suriye'nin toprak bütünlüğüne ve siyasi birliğine aykırı sonuçlar doğurmamalıdır. Bu yüzden de, Türkiye Cumhuriyeti'nin, diplomatik yöntemleri de kullanarak mücadeleyi sürdürmesi gerektiği düşüncesindeyiz. Allah Mehmetçiğimizin ayağını taşa değdirmesin, en kısa zamanda Muzaffer eylesin” dedi.

Afetlere Karşı Eskişehir Stratejik Planı Hazır mı?

Geçtiğimiz günlerde yaşanan İstanbul depremi ilimizde de kaygılara neden oldu ve depreme ne kadar hazırlıklıyız sorusunu yeniden gündeme getirdi getirdiğini vurgulayan İyi Parti İl Başkan yardımcısı Nalan Eren Benakay şunları söyledi:

“Uzmanlara göre, Kuzey Anadolu fay hattı hareketlendiği an yani olası İstanbul depremi ile birlikte bu fay hattının güney kolu harekete geçerse Eskişehir'imiz içinde yıkıcı sonuçları olacaktır.

•Öncelikle belirtmeliyiz ki, 5.8 büyüklüğündeki İstanbul Silivri depremi sonrasında Eskişehir Valiliğinin yayınladığı toplanma alanları hakkındaki tablo yeterli değildir. Bunun yerine toplanma alanlarının haritadan gösterilmesinin ve şehrin muhtelif yerlerinde büyük panolarda sürekli ilan edilmesinin daha faydalı olacağını düşünmekteyiz.

•Deprem anında ve akabinde koordinasyonu sağlamak için Kritik Haberleşme Altyapısı kurulma çalışmaları başlatılmalıdır.

•Harita üzerinde gerçekçi bir şekilde gösterilen toplanma alanlarına deprem anında ve sonrasında ulaşılabilecek yollar üzerindeki engellerde kaldırılmalıdır.

•Toplanma alanlarına gelebilen depremzedelerin acil temel ihtiyaçlarını karşılayacak lavabo, tuvalet, duş gibi temel yaşam yapıları yapılmalıdır.

Diğer yandan şu sorular da cevap beklemektedir:

•Toplanma alanlarına gelebilenlerin barınabileceği çadır alanları ve çadır sayıları hazırlanmış ‘mıdır?

•Kış mevsime göre ısıtma konusu ve yeme içme ihtiyacı için seyyar fırın gibi hazırlıklar düşünülmüş müdür?

•Geniş çaplı bir yangın riskine karşı yangına havadan müdahale ile söndürme düşünülüp herhangi bir yangın planı hazırlanmış mıdır?

•Olası bir depremde şehrimizin iki ucunda yer alan iki Devlet Hastanemize  yaralıları sevk edecek alternatif yollar belirlenmiş midir,  sevkiyatı yapacak personele ve tedaviyi gerçekleştirecek personele eğitim verilmiş midir?

•Deprem anında şehrimizdeki Emniyet mensupları büyük bir özveri ile çalışacaklardır ama haklı olarak ilk başta kendi çoluk çocuklarının derdine düşeceklerdir. İşte böyle bir durumda Emniyet güçlerimizi takviye etmek için Mehmetçikten faydalanılabilinirmi? Bu amaçla Eskişehir’deki askerlerimize olası depremde görev alabilecekleri bir şekilde eğitim yaptırılmakta mıdır? Özellikle yağma başta olmak üzere çıkabilecek güvenlik sorunlarına acil olarak müdahale edecek eğitim ve donanıma sahip hale getirilmekte midirler?

•Olası bir depreme hazırlıklı olarak yakalanmak için disiplinli sakin ve koordineli olarak çalışmak gerekir. Bunun için Eskişehirlileri aydınlatacak ve eğitecek programlar düşünülmekte midirler?

Kısacası biz İYİ PARTİ olarak yukarıda kısa olarak değindiğimiz problemlerin çözümü için yetkililerden AFETLERE KARŞI STRATEJİK PLAN'IN açıklanmasını ve böylelikle Eskişehir halkının rahatlatılmasını talep ediyoruz.

Ayşe Tuba Arslan’a Yönelen şiddeti kınıyoruz takipçisi olacağız.

Bir kadınımız daha, 11.10.2019 tarihinde işinden çıkışı sırasında eski eşi tarafından saldırıya uğramıştır. Bu saldırı sonucu ağır yaralayan Ayşe Tuba Arslan hastaneye kaldırılmış ve halen tedavisi yoğun bakımda devam etmektedir.

İyi Parti Teşkilatı olarak bu durum bizi derinden üzmüş ve etkilemiştir. Ayşe Tuba Arslan kardeşimizin ve çocuklarının bu yaşamış olduğu vahim durumdan dolayı bizde destekçisi olarak davanın takipçisi olacağız ve tüm yardımlarımızla yanlarında olacağız.

 Devlet’imizi kadına şiddeti önleme konusunda taahhüt ettiği görevleri yerine getirmeye çağırıyor, Kadın Cinayetlerini önlemek, kadın cinayetlerinde asla ceza indirimi yapılmaması için her türlü yasal düzenlemeyi yapmak ve uygulamaya geçirmek üzere bir an önce gereğini yapmasını bekliyoruz.    

 İYİ PARTİ TEŞKİLATI OLARAK KADINA KARŞI ŞİDDET ve KADIN CİNAYETLERİNİ LANETLİYOR ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması, Kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerine son verilmesi için sonuna kadar mücadele edeceğimizi bir kez daha kamuoyuna duyuruyoruz.”

Editör: TE Bilişim