Başbakan sıfatıyla ilk kez Eskişehir’e gelecek olan Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Eskişehir 5. Olağan Genel Kurulu’nda bir konuşma yapacak. Başbakan Davutoğlu’nun ziyareti dolayısıyla partililer kongrede sürpriz bir hazırlık yaptıklarını belirtti.
Porsuk Kapalı Spor Salonu’nda yapılacak AK Parti Eskişehir 5. Olağan Genel Kurulu hazırlıkları tamamlandı. Salonun içi ve çevresi AK Parti bayraklarıyla donatıldı. Başbakan Davutoğlu’nun konuşma yapacağı salona, "Padişahım, sultanım, Abdülhamid’im, emanetim artık emin ellerde rahat uyuyabilirsin", "Sormuşlar ’nerelisin’ diye ’daha evlenmedim’ demiş, ’Hoşgeldin’ memleketine enişte" yazılı pankartlar asıldı.

"BAŞBAKANIMIZIN ESKİŞEHİR’E ’BAŞBAKAN’ SIFATIYLA İLK GELİŞİ"
AK Parti Eskişehir İl Başkan Yardımcısı Serhan Arıman, "Başbakanımızın Eskişehir’e ’Başbakan’ sıfatıyla ilk gelişi. O yüzden bizim için çok önemli bir gün" dedi. "Başbakanımız Eskişehir’i biliyor, bizim de sevgimizi göstermemiz için çok önemli bir fırsat oldu" diye konuşan Arıman, "Bir ay önce kongre hazırlıklarına başladık, yaklaşık 3 gündür hazırlıklarımız devam ediyor. Dün gece 200 kişilik gençlik kolları ekibimizle hem içte hem de dışta hazırlıklarımızı yaptık. Bugün kısmetse Başbakanımız gelecek. Porsuk Kapalı Spor Salonu’nda bugün çok özel bir gün, bütün Eskişehirlileri kongremize bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
Bir haftadır yerel ve ulusal anlamda gerek gazetelerde gerekse sosyal medyada hazırlık yaptıklarını anlatan Arıman, "Salonun yaklaşık 6 bin kişi alacağını düşünüyoruz, dışarıya da 5 bin kişinin geleceğini tahmin ediyoruz. Ona göre hazırlıklarımızı yaptık" dedi.
Başbakan Davutoğlu’na sürpriz bir hazırlık olup olmadığını sorulması üzerine ise Arıman, "Aslında Başbakanımızdan bir sürpriz var mı biz onu bekliyoruz. Bununla beraber Mihalgazi, Sarıcakaya, Beyaz Örtmeli AK Eskişehirliler var. Onlar ve gençlik kollarıyla beraber sürpriz hazırlıklarımız var, bekleyelim görelim" açıklamasında bulundu.

ESKİŞEHİR’DE GÜVENLİK GÜÇLERİ TEYAKKUZDA
Odunpazarı ilçesinde bulunan Porsuk Kapalı Spor Salonu’nda yapılacak AK Parti Eskişehir 5. Olağan Genel Kurulu için güvenlik güçleri şehirde geniş güvenlik önlemi aldı. Kongrenin yapılacağı salonun etrafına çevik kuvvet ekipleri yerleştirildi. Ayrıca polis dedektör köpekleri de salonunun çevresinde bomba araması yaptı. Başbakanlık AFAD ekipleri de kimyasal ve biyolojik saldırı ihtimaline karşı rutin olarak hazır bekletiliyor.

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU, SAAT 15.00’DA ESKİŞEHİR’DE OLACAK
AK Parti Van İl Kongresi’ne katılan Başbakan Davutoğlu’nun saat 15.00’da Eskişehir’de olması bekleniyor. Eskişehir’de yoğun bir programı olan Başbakan Davutoğlu, ilk olarak Porsuk Kapalı Spor Salonu’nda yapılacak AK Parti Eskişehir Kongresi’nde bir konuşma yapacak. Ardından saat 17.00’da Eskişehir Valiliği’ni ziyaret edecek. Saat 18.00’da Eskişehir Ticaret Odası tarafından düzenlenecek programa katılacak olan Davutoğlu, sivil toplum kuruluş temsilcileriyle akşam yemeği yiyecek. Başbakan Davutoğlu’nun, Eskişehir programının ardından saat 20.30’da Ankara’ya hareket etmesi bekleniyor.
(İHA)
Editör: TE Bilişim