Eskişehir Rumeli Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin gerçekleştirdiği online toplantının konuğu Prof. Dr. Seval Kardeş Selimoğlu oldu.

“Ailenin Değerleri ile Şirketin Yönetimi Arasındaki Köprü” başlığı ile Zoom platformunda gerçekleştirilen toplantıda, Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü öğretim üyesi Selimoğlu, iş dünyasının yeni kavramlarından aile anayasası ve kurumsallaşma üzerine katılımcıları bilgilendirdi.

Aile şirketlerinin ülkenin ekonomi dinamosu olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Seval Kardeş Selimoğlu, farklı ülkelerde faaliyet gösteren aile şirketleri ile Türkiye’de faaliyet gösteren aile şirketlerinin yapısını karşılaştırdı. Almanya başta olmak üzere birçok ülkede yüzlerce yıldır çalışmalarını sürdüren şirketlerin başarılarının kurumsal dönüşüm olduğunu belirten Selimoğlu “Türkiye’de uzun bir tarihçeye sahip olmayan aile şirketleri değişime adapte olamadığı süreçte nesilden nesile aktarım sorunları yaşayarak sürdürülebilir olmanın dışına çıkıyor.” dedi.

“Aile Anayasası” kavramının Türkiye’de aile şirketlerinde konuşulmaya başlandığı yeni süreci de değerlendiren Selimoğlu, geleneksel yönetim ve yeni kuşak anlayışın şirket yönetimlerinde oluşturduğu uyuşmazlıklara dikkat çekerek gerekli hukuki düzenlemeler ile aile içi sözleşmelerin sağlıklı hale getirilebileceğini söyledi. 

Editör: TE Bilişim