Ak Parti Eskişehir İl Başkanı Dündar Ünlü kongre süreci ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Ünlü konuşmasına Kobani eylemlerinde yaşamını yitirenleriçin baş sağlığı, yaralılar için acil şifalar dileyerek başladı.
Ünlü, AK Parti'nin 14 Ağustos 2001’den bu yana, bugün Yeni Türkiye olarak tanımladığımız ülkemizin demokratikleşme, refah toplumu olma ve ilerleme süreçlerinin mimarı olduğunu kaydetti.
Ünlü şöyle konuştu; "AK Parti demokrasiye, milletin değerlerine, ülkemizin birlik ve beraberliğine gösterdiği sadakatle; vesayet sistemini ve gerileme dönemlerini sona erdirmiştir.
AK Parti Kurucu Genel Başkanı, Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve inanmış kadroları yüzyılımızın ilk 13 yılında hayal edilemeyecek atılımlar gerçekleştirmiştir. 
AK Parti’nin önümüzdeki hedefi; başlayan Beşinci Olağan Kongre Süreciyle birlikte 2015 seçimlerinden başarıyla çıkmak, aziz milletimize verdiği sözü tutarak 2023, 2053, 2071 Türkiye’sine istikrarla, huzurla, gelişmeyle ve selametle ulaşmaktır. Bugüne kadar siyaseti güçlendiren ve itibar kazandıran AK Parti Beşinci Olağan Kongresinden elde edeceği güç, kongrelerden çıkaracağı enerji birlik ve beraberlik anlayışı ile milli iradeyi bu topraklarda hâkim kılmaya devam edecektir. 
Kongrelerimiz; Yeni Türkiye’nin vazgeçilmez ihtiyacı olan Yeni Anayasanın Aziz Milletimizle buluşturulma iradesinin kaynağıdır.
Kongrelerimiz yeni Türkiye yolunda atılacak adımların, gerçekleştirilecek mimarinin meşruiyet kaynağıdır. 
Nihayetinde kongrelerimiz, 2015 seçimlerine hazırlandığımız bu dönemde aziz milletimizden yeniden güç alacak partimizin ve teşkilatlarımızın tazelenme, yenilenme, kuvvet kazanma, 2023, 2053, 2071 hedeflerine ulaşma iradesinin kaynağıdır.
Kongrelerimiz millet egemenliğinin, millet iradesinin ve millet iktidarının kaynağıdır."
5. OLAĞAN KONGRE  SÜRECİ
 
Gerçekleştirilecek olan 5. Olağan Kongre takviminin 15 Eylül 2014 tarihinde başladığını aktaran Ünlü, "5. Olağan Kongre sürecimizin ilk ve en önemli aşaması köy ve mahalle delege seçimleridir.
Delege seçimleri parti içi demokrasinin temel taşıdır. Bunun için delege seçimleri köy, mahalle ve beldelerimize kayıtlı tüm üyelerimizin katılımı ile mahallinde ve sandık konularak yapılacaktır.
Delege seçimleri partimizin ve toplumumuzun her kesimini kucaklayan adil bir anlayış ile Tüzüğümüzde ve Yönetmeliğimizde belirtilen kıstaslar ve ilkeler göz önüne alınarak gerçekleştirilecektir.
Daha sonra Kongre takvimine uygun olarak 1 Kasım – 31 Aralık 2014 tarihleri arasında İlçe Kongreleri ve 22 Kasım 2014 – 22 Şubat 2015 tarihleri arasında da İl Kongreleri gerçekleştirilecektir"diye konuştu.
YENİ TÜRKİYE’NİN KAPILARI
Kurucu Genel Başkanları sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesi ve Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun Başbakan seçilmesi ile Yeni Türkiye’nin kapılarının ardına kadar açıldığını kaydeden Ünlü, "Türkiye, bu yeni dönemde güçlü, demokratik, müreffeh ve saygın bir ülke olma hedefine daha büyük bir azimle yürüyecektir.

Bu kutlu yürüyüşte Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun öncülüğünde tüm teşkilatlarımızla yekvücut olarak ülkemiz için arzulanan hedeflere ulaşacağız.

AK Parti, bundan sonra da milletimizin sesi olmaya devam edecektir. 5. Olağan Kongre çalışmalarımızın partimize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz"dedi.
 

Editör: TE Bilişim