CHP İl Başkanı Nihat Çuhadar parti binasında yaptığı basın toplantısında Lice’de meydana gelen Türk Bayrağı’nın gönderden indirme olayına değindi. Çuhadar, Türkiye’nin Soma şokunu atlatmadan bir acının ve utancın içinde kendisini bulduğunu söyledi.

AK Parti’nin askeri, yargıyı bitirdiğini, ülkenin bütün geleneklerini yok etmek için elinden geleni yaptığını ve Türk halkının başını yere indirdiğini öne süren Çuhadar, “Bayrağına sahip çıkamayan bir ülke konumuna gelmiştir Türkiye. Bu rezilliğin tek sorumlusu Ak Parti hükümetidir. O bayrağın ayaklar altına alınmasının tek sorumlusu AK Parti’dir.  Sayın Başbakan çıkıp da sağa sola bağırmasın, artık inandırıcılığı kalmamıştır” dedi.

Bayrağın bir ülkenin onuru, reklam filmleriyle korunmadığını belirten CHP İl Başkanı Nihat Çuhadar, önemli olanın gerçek yaşamda Bayrak için neler yapıldığı olduğunu kaydetti.  Gezi olaylarında bayrak satanları tutuklayan hükümet olarak tarihe geçtiklerini ifade eden Çuhadar, “İşte bu yüzden hiçbir AK Partili yetkili çıkıp da konuşmasın, onurlu ve vatan sevgisi tam olan her AK Partili yönetici, böyle rezilliklere daha fazla göz yummadan istifa etmelidir. Artık Türk halkı çok iyi anlamıştır ki AK Parti Türkiye Cumhuriyeti’ni koruyamamaktadır” diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim