Ak Parti Genel Merkez Kadın Kolları Sosyal Politikalar Başkanlığınca başlatılan Genel İlkyardım Farkındalık Eğitim Programı Eskişehir'de gerçekleşti.

Ak Parti Genel Merkez Kadın Kolları MKYK üyeleri Aynur Algül, Nurten Güngör ve Ak Parti Eskişehir İl Kadın Kolları Başkanı Özlem Yalçın, Tepebaşı ve Odunpazarı İlçe Kadın Kolları Başkanları ve Eskişehir'li kadınların katılımı teorik ve uygulamalı olarak gerçekleşen programda eğitmenler Genel İlk Yardım bilgilerini aktardı. Programda Genel Merkez Kadın Kolları MKYK üyesi Aynur Algül ve İl Kadın Kolları Başkanı Özlem Yalçın bir konuşma gerçekleştirdi. Yalçın, öncelikle Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığının başlattığı  bu tür eğitimleri çok önemsediklerini belirterek, “ Partimiz olarak kuruluşumuzdan itibaren kadınlarımıza tanıdığımız pozitif ayrımcılık ile kadınlarımız eğitimde, sağlıkta, ekonomide ve siyasette önemli roller üstlenmekte. Siyasi alandaki katkıları ile kadın kollarımız ise büyük bir teşkilat yapılanmasıyla bunun en güzel örneklerinden. Kadınlarımızın her alanda söz sahibi olabilmesi ve özellikle karar alma mekanizmalarında söz sahibi olması ise siyasi alanda daha güçlü olması ile mümkündür. Bizler kadınlarımıza verdiğimiz değerle onlarla birlikte yolumuza devam ediyoruz” dedi.

 Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı’nın gerek iş hayatında gerekse sosyal hayatta kadınlara destek olabilmek adına düzenlemiş olduğu eğitimlerin büyük önem arz ettiğini ifade eden Yalçın,” Sosyal Politikalar Başkanlığımızın başlatmış olduğu ilk yardım eğitimi ise günlük hayatımızda birçok nedenle başımıza gelebilecek kazalar ve ani rahatsızlıklarda neler yapabiliriz ve nasıl müdahalede bunabiliriz bunun için önemli bir eğitim. Biliyoruz ki bazen yapılan ilk müdahale hayat kurtarabilir. Yapılan yanlış bir müdahale ise hayatların sonlanmasına ve ömür boyu sakatlıklara neden olabilir. Bugün burada gerçekleştirilecek olan Genel İlkyardım Bilgileri Farkındalık Eğitim Programı ile bizler en azından günlük hayatımızda meydana gelebilecek küçük kazalara müdahale edebilir ve doğabilecek kötü sonuçları engelleyebiliriz. Hayatımızın her alanında gerekli olan bu eğitimler Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığımız tarafından ülke genelinde yayılarak devam edecektir. Bu eğitimler ile bizlerin bilgilenmesine katkı sağlayan Genel Merkez Kadın Kolları Sosyal Politikalar Başkanlığımıza ve katılımlarınızdan dolayı siz değerli misafirlerimize çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Program uygulama eğitimin sonunda kadınlara katılım belgelerinin verilmesi ile sona erdi.

Editör: TE Bilişim