AK Parti Eskişehir İl Kadın Kolları Yerli Malı Haftası nedeniyle , kermes ve stand açtı.

Açılışa AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Burhan Sakallı, partili kadınlar ve vatandaşlar katıldı.

Kermes’in açılış konuşmasını yapan AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Özlem Yalçın, tutum, yatırım ve yerli malları haftası ülkemizde uzun yıllardır kutlanan, yerli malını almayı ve tutumlu olmayı teşvik eden önemli bir etkinlik olduğunu söyledi.

Ülkemizin kalkınması üretmekten ve ürettiklerimizi kullanmaktan geçtiğini belirten Yalçın, “Bugün burada Yerli Malı haftası nedeniyle Ak Parti Kadın Kolları olarak kadınlarımızın kendi çabaları ile ürettikleri ürünlerle ekonomilerine katkı sağlamasına aracı oluyoruz. Kadınlarımızın el emeği göz nuru ürünlerinin ve şehrimize özgü tatları sergilenerek satışa konulduğu kermes organizasyonun bir parçası olmaktan ve vatandaşlarla buluşmasında aracı olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

AK Parti Eskişehir İl Kadın Kolları Başkanı Özlem Yalçın, Kadın Kolları olarak Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan’ın politikası ve üzerinde önemle durduğu yerli ve milli ürünlerin desteklenmesi, geliştirilmesi konusunda kadınlar olarak her zaman yanında olacaklarını sözlerine ekledi.

Girişimci kadınların bahtı açık olsun.

Kermes ve standın açılışına katılan AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Burhan Sakallı, Odunpazarı Belediye başkanlı sürecinde ilk örneğini gerçekleştirdiklerini belirterek, o dönemde kadınların ticarethane, işyeri açarak girişimci olduklarını hatırlattı

Yerli malı haftasının özellikle   40 yaş ve üstü kişiler için güzel hatıraları olduğunu vurgulayan AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Burhan Sakallı şunları söyledi:

“İlkokullarda, ortaokul ve liselerde; öğrencilik zamanımızda Yerli malı haftası kutlar, ‘Yerli Türkün Malı herkes kullanmalı’ şarkılar özdeyişler söylenirdi.

Uzun süredir herhalde bu unutuldu. Bugün kadın kollarımız yerli malı haftası nedeniyle üreten istihdam sağlayan katma değer yaratan kadınlarımızın, evlerinde işyerlerinde ürettikleri satışa sunabilecekleri bir organizasyon yaptılar. Kadın kollarımıza ve üreten kadınlarımıza satılacak ürünlerimizi buraya getiren hanımlarımızı kadınlarımızı kutluyorum. Bu küçük satış ofis ve mağazalarına üreterek satış yapan  kadınlarımız daha büyük işyeri ve ticarethane olanağı sağlar. Bizim Odunpazarı dönemimizde  örneğini yapmıştık. Odunzaparı'nda gerçekleştirmiştik. Oralarda kadınlarımız ürettiklerini sattılar ticarete atılıp, öncülük eden girişimci kadınlara dönüştü. Girişimci kadınların bahtı açık olsun diyorum.”

Editör: TE Bilişim