GÜLÇİN ÖZDEN 
ESKİŞEHİR (İHA) - AK Parti Grup Başkan Vekili Mihrimah Belma Satır ve beraberindeki kadın milletvekilleri, belediye başkan adayı Ayşe Güney’e destek vermek için Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) seçimleri iptal ettiği Mahmudiye ilçesini ziyaret etti.
Parti seçim binası önünde bir araya gelen Satır, AK Parti Eskişehir Milletvekili Ülker Can, Diyarbakır Milletvekilleri Oya Eronat ve Mine Lök Beyaz, Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, İstanbul Milletvekilleri Sevim Savaşer ile Tülay Kaynarca ve Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu, seçim çalışması için Mahmudiye ilçesine geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Mihrimah Belma Satır, parti seçim bürosu önünde yaptığı açıklamada, ilçe halkının Başkan adayı Ayşe Güney’e destek vererek, kendisinden memnun olduklarını söylediklerini belirtti. 2 oyla seçimi kaybettikleri Mahmudiye’de aynı adayla yola devam edeceklerini kaydeden Satır, şöyle devam etti:
“30 Mart seçimlerinde Mahmudiye’de biz Adalet ve Kalkınma Partisi olarak başarılı olduğuna inandığımız bir kadın adayla yola çıktık. 2 oy farkla seçimi kaybettik. İtirazlarımız neticesinde bu seçimin yenilenmesi kararı alındı. İnşallah 1 Haziran’da seçim yenilenecek. Yine aynı adayla yola devam edeceğiz. Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkan Vekili olarak ben Eskişehir Milletvekilimiz Ülker Hanım başkanlığındaki bir heyetle buraya geldik. Yaklaşık 10 kadın milletvekili bugün Mahmudiye’de ilçesinde, köylerinde, Mahmudiye Pazarı'nda, semtte seçim çalışması yapıyoruz. Alanda gördüklerimden dolayı memnuniyetimi belirtmek isterim. Gerek milletvekillerimizden gerek belediye başkanımızdan halkımız çok memnun.”

“YEREL YÖNETİMLERDE AK PARTİ’NİN BAŞARISI TESCİLLENMİŞ BİR DURUMDUR”
1 Haziran’da yapılacak seçimde AK Parti’nin seçimi daha farklı sonuçlandıracağını ifade eden Satır, “İnşallah bu seçimde daha farklı bir şekilde seçimi sonuçlandıracağız. Pazarda ve köylerde yaptığımız ziyaretlerde belediye başkanımızın çalışmalarından çok memnun olduklarına dair ifadeleri duyduk. Biraz destekle inşallah bu seçimi de başarıyla bitireceğiz. Burada kadın dayanışması içerisinde kadın belediye başkanımızın tekrar seçilmesi için hep bir aradayız. Yerel yönetimler çok önemli. Yerel yönetimlerde AK Parti’nin başarısı tescillenmiş bir durumdur. Yerel hizmetlerin de kadın belediye başkanı tarafından yapılmasının artılarını hep gördük, yaşadık. İnşallah yine kadın belediye başkanıyla yola devam edeceğiz diye ümit ediyorum. Eskişehirlilerden ve Mahmudiyelilerden başkanımız Ayşe hanıma destek bekliyoruz” diye konuştu.
Ardından konuşan Mahmudiye Belediye Başkan Adayı Ayşe Güney ise, “Bütün destekçilerime çok teşekkür ediyorum. Biz bu seçimi 2 oyla kaybettik. Ama sandıkta kaybettik. İnşallah 1 Haziran’da alacağız ve hizmetimize devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Seçim çalışmaları kapsamında AK Partili milletvekilleri ilçe halkıyla bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Öte yandan milletvekili Ülker Can tarafından ilçedeki çocuklara oyuncak ve top dağıtımı yapıldı.
Ziyaret, ilçe halkına yemek ikramının ardından son buldu.
Editör: TE Bilişim