Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir İl Gençlik Kolları Başkanı Cem Diler AKP Eskişehir Eski Gençlik Kolları Başkanı şimdi ki dönem Büyükşehir ve Tepebaşı Belediyesi Meclis Üyesi Av. Fatih Özata’nın sosyal medya hesaplarından Çin menşeili olan Covid-19 aşısı olduğunu duyurduğunu ifade ederek, “AKP yine her alanda olduğu gibi aşıyı da öncelikle kendilerinden olanlara mı veriyor” diye sordu.

Daha öncesinde de aşının vurulmaya başlandığı ilk günde sağlık emekçisi olmamasına rağmen, AKP MKYK kurulu üyesi olan 23 yaşında ki Hatice Merve Tatar’ında aşı olduğunun öne sürüldüğünü dile getiren Özata, “Pandemi süreci içerisinde AKP’nin yandaşlarını sürekli koruduğunu, fakat kendisinden olmayan kesimleri ise zorluk içerisinde bıraktığını ve Pandemi sürecini kesinlikle yönetemediğini gördük. Söz konusu aşı olduğundaysa yine aşının AKP yandaşlarına gittiğini görmekteyiz” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın CHP genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu aşı için aradığını ve genel başkanın “Ben halktan biriyim sıram geldiğinde halkımla birlikte aşı olacağım” diyerek nazikçe geri çevirdiğini aktaran Diler, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Biz Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir İl Gençlik kolları olarak hükümete soruyoruz AKP yine her alanda olduğu gibi aşıyı da öncelikle kendilerinden olanlara mı peşkeş çekiyor? Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir İl Gençlik kolları olmaktan ziyade bu şehrin bir yaşayanı ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğumuz için Av. Fatih Özata’ya, aşı olan diğer AKP’li MKYK üyelerine ve yandaşlarına soruyoruz risk grubu olmamalarına rağmen öncelik kendilerine nasıl tanınıyor? Evlerinde aşı sırası bekleyen, eve kapatılan, kronik hastalığı olan binlerce kişinin hakkını gasp etmelerini kendilerine nasıl hak olarak görüyorlar? Kendisinin sağlık emekçisi veya 65 yaş üstü olmamasına rağmen yaptığı açıklamada Eskişehir’de üç hastanenin vekili veya danışmanı olduğunu söyleyerek aşı olma hakkının doğduğunu belirten savunması ve başka bir açıklama içerisinde bulunmaması çelişkilidir. Peki sağlık emekçisi eşlerinin böyle bir hakkı olmamasına rağmen Fatih Özata bu hakkı kendinde nasıl bulmuştur?”

Editör: TE Bilişim