İYİ Parti Eskişehir Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu başkan yardımcısı Aşkın Ergün, AKP’nin su zammına karşı yaptıkları eylemi samimiyetsiz olarak yorumladı. Akgün, Cumhurbaşkanı kararı ile Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait Vakıfbank hisselerinin hazineye , damadın emrine verilerek peşkeş çekildiğini öne sürdü.

Zorla hukuku değiştirerek hukuksal olmayan biçimde bir mala el koymak ve ayrıca bu malın vakıfsal bir mal olmasının tarihsel bir hata ve hukuka karşı hile yapma çabası olduğunu belirten Ergün, “Vakıfbank hisseleri ne amaçla hazineye devredilmiştir?

Sarayın gizli bir hedefi mi vardır?

Daha önce İstanbul Belediyesi üzerinden Vakıflara aktarılan kaynakların kesilmesi sebebiyle damat alternatif çözümler mi aramaktadır?

İlerleyen zamanlarda Katarlılara devredilmesinin önü mü açılmak istenmektedir” diye sordu?

Vakıfbank’ın hisse devrinin gelecekte tank palet fabrikası satışına benzememesini dileyen İYİ Parti Eskişehir Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu başkan yardımcısı Aşkın Ergün Eskişehir’in sorunlarına da değinerek şunları söyledi:

“AKP Eskişehir il başkanlığının büyükşehir belediyesinin şebeke suyuna yapmış olduğu zamma karşı tepki eylemidir. Yaptıkları bu eylemi son derece samimiyetsiz bulduğumuzu ifade etmek isterim. Keşke bu eylemlerini, hükümetin yakın zamanda elektrik ve doğalgaza peş peşşe yaptığı zamlardan sonra yapabilseydi? Keşke bu eylemlerini Alpu’da yapılacak olana Kömürlü Termik Santrale karşı yapabilselerdi? Keşke Yüksek Hızlı Tren Tülomsaş’ta üretilsin diyebilseydiler. İYİ Partili olarak izler ülkemiz yararına olan her projeye destek olacağımızı, ülkemizin zararına olan her düşünce ve eyleme de tepki vermeye devam edeceğimizi belirtmek isteriz.”

                                                                                                                   

Editör: TE Bilişim