15-18 Ağustos tarihleri arasında Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 81 il başkanıyla yapmış olduğu toplantı hakkında bilgi veren CHP Eskişehir İl Başkanı Abdülkadir Adar, CHP’nin iktidara gelme noktasında olduğunu ve bu yüzden AKP’nin telaş içinde olduğunu  söyledi.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu tarafından il başkanlarına 7 maddeden oluşan talimatın verildiğini ifade eden Adar, “  Asıl olan belediye başkanlarından talepleriniz değil, vatandaşların talepleridir. Vatandaşların belediye başkanlarımızdan taleplerinin sizler de takipçisi olun,  uyulacak ilkelerden bir tanesi. Ayrıca genel başkanımızın bize ilettiği ilkelerden bir tanesi de ‘Gerek il özel idaresi, gerekse belediye bütçelerini yakından izlemek. Vali ve belediye başkanı milletin parasını harcamaktadır. Şeffaflığın takipçisi sizler olacaksınız. Bu aynı zamanda kul hakkına duyulan saygının da bir gereğidir.  Yine genel başkanımızın sık sık söylediği bir konu var. Bulunduğunuz il ya ilçede bir çocuk yatağa aç giriyorsa, o ailenin sorununa çözüm bulmak sizin öncelikli görevinizdir. Biz bundan sonraki dönemde bugüne kadar pek fazla yapılmayan ama toplumun tüm bölümünü kapsayan bir kucaklaşma içerisinde olacağız. Ulaşılmayan yerlere ulaşarak, hiçbir parti üyesinin bile olmadığı bölgelere giderek partimizi anlatacağız. CHP’nin Türkiye’nin geleceği için ne kadar gerekli olduğunu anlatacağız” dedi.

CHP iktidara yakın

23 Haziran seçimlerinin CHP’yi iktidara gelme noktasına getirdiğini ifade eden CHP Eskişehir İl Başkanı Abdülkadir Adar şunları söyledi:

“ Nitekim şuan ülkeyi yöneten AKP’nin telaşı bundan kaynaklanmaktadır. AKP’nin kongreleri 2021 yılında yapılacaktı. Kongrelerini 2019 yılına alarak bir telaş içerisinde olduklarını net olarak göstermektedir” dedi.  Adar toplumun tüm kesimiyle bütün içerisinde olacaklarını aktararak,  “İktidara giderken toplumun hiçbir kesimiyle kavgalı olmayacağız. Toplumla bütün bir tablo içerisinde olacağız. Genel başkanımız konuşmasında hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceğini vurguladı. Sıkıntı yaşayan bireyler var bunun ivedilikle genel merkeze bildirilmesi yardım konusunda CHP’nin kucak açacağını söyledi. Bizden bu yönden talepte bulundu.”

Murat Dağı’na vatandaşlarla birlikte gittik

19 Ağustos 2019 Pazartesi günü Murat Dağı’na gidilen etkinlik hakkında da bilgi veren CHP İl Başkanı Adar şunları söyledi:

“Murat Dağı’nda altın arayışıyla ilgili bir protesto oldu.  Eskişehir’den çok sayıda sivil toplum örgütü oraya gittiler. Murat Dağı’nda bu aramanın 7 vilayeti etkileyeceğini ve oradaki su havzalarının ciddi anlamda etkilenmesi sonucu büyük zararlar göreceğimizi anlatmaya çalıştık. Dün orada keşif vardı. Bilirkişi heyeti bu konuları incelediler. İsteğimiz bilirkişi heyetinin raporu bizim istediğimiz doğrultuda olur ve orada sadece yerin altındaki cevheri almaya çalışanlar yerin üzerinde yapacakları tahribatın hangi anlama geleceği konusunda net bir şekilde uyarılırlar diye düşünüyoruz.”

Önümüzdeki aylar içinde CHP örgütlerinde yapılacak olan seçimle ilgili kısa bir bilgi veren Adar, “Henüz kongre takvimi açıklanmadı ama Genel başkanımız konuşmasının bir bölümünde ekim ayından itibaren kongrelerin başlayacağını ve şubat ayında kurultayın tamamlanacağını yönünde deklarasyonu oldu. Bu MYK’nın takvimine bağlanmış bir karar olmadığı için bunu net olarak tarihlendirmedi” şeklinde konuştu.

KARARI YARGI VERMELİ

3 belediyeye kayyum atanması hakkında da konuşan Adar, “Bu insanlar bu kadar kısa süre içerisinde bunları gerçekleştiriyorlarsa o zaman ciddi anlamda tehlikedirler ama ben bu kadar kısa süre içerisinde bu söylenenlerin gerçekleşeceği kanaatinde değilim. Bu kararı belli bir siyasi güç değil bu kararı yargı vermelidir.  Yargı organın vermediği karar doğru değildir. Biz HDP’yi savunmuyoruz. Ahmet Davutoğlu görevden alındığında da, Melih Gökçek, Bursa  ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanları da görevden alındığında aynı şeyleri söyledik” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim