Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir İl Başkanlığı bu hafta Pazar toplantısını Hüner Düğün Salonu’nda yaptı.

Partililerin yoğun ilgi gördüğü toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, CHP PM Üyesi Prof. Dr. Gaye Usluer, Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe, Alpu Belediye Başkanı Gürbüz Güller katıldı.

CHP Eskişehir Milletvekilleri Dr. Jale Nur Süllü ve Utku Çakırözer’in görevleri nedeniyle şehir dışında olduğu vurgulanırken, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın da şehir dışında olduğu ifade edildi.

“YÖNETİCİLER KONGRE İLE BELİRLENECEK”

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Başkanı Abdülkadir Adar seçim öncesi, ittifak çalışmaları ve aday belirleme sürecini değerlendirdi.  Partililerin ‘parti okulu’na ilgi göstermeleri konusunda duyarlı olmasını isteyen CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar, parti yöneticilerinin kongre ile belirleneceğini hatırlatıp,  “ ‘Bunlar geldiler burada kalıcılar demesin kimse’. Hangi yönetici arkadaşım partiyi yönetirse yönetsin anlayış içerisinde partimizin yönetilmesi kanaatini size aktarmak istiyorum. Yoksa elbette ki kongreler yapılacak. Kongrelerde yine sizlerin yönetimiyle partileri yönetecek arkadaşlarımız belirlenecektir. Eğer biz belli prensipleri kendimize şiar edinirsek teşekkürü bir borç biliyor ve söylüyorum” dedi.

Çifteler’i geri alacağız

CHP Parti Meclis Üyesi ve Eski Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer ise bu seçim sürecini Eskişehir’de başarı ile yöneten, başarı ile sonuçlandıran İl yönetimine ve İl Başkanı Abdülkadir olmak üzere ilçe yönetimine, kadın ve gençlik kollarına teşekkür etti.

Doğru bir süreci hep birlikte yönettiklerini kaydeden Usluer, “Doğru adaylarla yola çıktık. Yeni seçilen belediye başkanlarımızı kutluyorum. Eskişehir’de hep birlikte halkçı belediyeciliğin nasıl olacağını, nasıl olduğunu göstermiştik. Bundan sonra Seyitgazi ve Alpu’da da halkçı belediyeciliği, toplumcu belediyeciliği hep birlikte göstereceğiz” diye konuştu.

Çifteler Belediye Başkan adayı Zehra Konakçı’yı da kutlayan Usluer şunları söyledi:

“Çifteler onu çok sevdi. Çifteler’e kadın eli değerse neler yapabileceğini o kadar güzel gösterdi ki sonuçta elimizde delillerimiz de olmasına rağmen o sekiz oyluk fark için yaptığımız itirazlar ilçe düzeyinde, il düzeyinde, YSK düzeyinde kabul görmedi. Ama bundan sonra mazbatalar alındıktan sonra YSK’ya üst itiraz var. Umuyorum ki bir dahaki toplantıda sevgili Zehra Hanım’ı da burada belediye başkanımız olarak göreceğiz” ifadelerini kullandı.

Algı son yılların modası oldu

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ise, konuşmasının başlangıcında Eskişehir’de bu yerel seçimlerde gösterilen çaba ve başarıdan dolayı teşekkür ederek, her şeyin herkesin, bütün bir milletin bırakın bütün bir milleti tüm dünyanın gözü önünde cereyan ettiğini söyledi.

Her seçim döneminde yeni bir seçim hilesi gördüklerini belirten Büyükerşen, “ Bu bakımdan literatürümüz hayli bir kalabalıklaştı. Bu dönemde gördüğümüz seçim hilelerinde kitleleri bir taraftan bir tarafa seçmen olarak kaydırmak, kendilerini zayıf tahmin ettikleri yere nüfus ve seçmen göçermek gibi gayri ahlaki ve demokrasi ile ilişkisi olmayan bir hile tarzı. O da geçti. O da geçti ama görüyoruz ki algı yaratmak çabası içine girdiler” dedi.

Algının son yılların moda sözcüğü olduğunu aktaran Büyükerşen, “Yakın tarihlere kadar bu algı sözcüğünü bilmezdik ve kullanmazdık. Biz de öğrendik ve bizde kullanmaya başladık. Onu da itiraf edeyim. Nedir bu iktidarın yaratmak istediği algı? Seçimin, sayımların bitmesine yakın neticenin belli olmasına yakın kazandık paparası yaratıp kamuoyunda diğer muhalif partilerin ya hakikaten kazandılar adamlar diyerek sandıkları terk etmeleri, meydanı boş bırakmaları ve bunların yarattıkları o havayla peşinen mevcut iktidarın kazandığını kabul ettirme gibi bir atmosfer yaratmaktı. Olay buydu. Bundan önceki seçimlerde de Eskişehir’de ne yapmışlardı? Tutanaklar birleştirilmeden caddelere dökülmüşler, davul zurna kutlamaya başlamışlardı kazandık diye. Tutanaklar birleştirilmeye başlayınca görüldü ki kazanamadılar. Şimdi öyle anlaşılıyor ki bunlar referandumu da galiba böylelikle yüzde 51 kazandılar. Ya da yüzde 51’in biraz ötesinde kazandılar” şeklinde konuştu.

Yokuş aşağı düşüyorlar

4,5 yıl içinde seçim yapılabileceğini vurgulayan Büyükerşen, sözlerine şöyle devam etti:

“Eğer bizler bu hilelerin o tarihlerde farkına varmış olsaydık, ısrarla sonuna kadar sayımları teker teker takip etseydik, oyun oynanan yerlere itiraz etseydik. Belki de bugün tek adam rejimi değil eskisi gibi parlamenter rejimin geçerli olduğu bir ülkenin şerefli vatandaşları olarak yaşamaya devam edecektik. Benim içten inancım budur. Yüzde 51 puan almaları bana göre bir hikaye, bir masaldır.  Çünkü yüzyıla yakın zamandan beri demokrasiyi, parlamentere sistemi benimseyen bir milletin tek adam rejimine razı olması akılların alabileceği bir şey değil. Özellikle benim aklımın alabileceği bir şey değil.

Yerel seçimleri sonucu yokuş aşağı iniyorlar. Taş yüklü kamyon yokuş ayaşağı iniyor. AKP'nin Adalet Kalkınma Partisi'nin adaletine ne hale soktuğunu dünya biliyor, kalkınmanın ne olduğunu biliyorsunuz, dolayısıyla artık AKP Kumaşı artık dikiş tutmaz. Ama ne yapıyorlar. Cmuhurbaşkanı ne diyor daha seçime 4,5 sene var diyor. İşsizlik, sefalet, yoksulluk almış başını gidiyor buna razı olur musunuz? Seçime 4,5 sene var diye rehafete düşmeyin. 4,5 sene beklemeden Türkiye'de yeniden seçim yapılacak belki yeni referandum yapılabilir, Parlamenter rejimine karar verir. Tek adam sistemi Türkiye için asla mümkün olmayacak.”

Daha sonra ilçe belediye başkan adayları da kısa birer konuşma yaptılar.

Editör: TE Bilişim