Odunpazarı İlçesi 71 Evler Mahallesi’nde kahvehanelerde yurttaşların talep ve sıkıntılarını dinleyen CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, “Neredeyse her hafta bir ilçemizde hemşehrilerimizle buluşuyor, talep ve sıkıntılarını dinliyoruz. Kırsalda da, merkezde de emeklilerimizin, emekçilerimizin, esnafımızın, çiftçilerimiz tek gündemi hayat pahalılığı, geçim derdi” dedi.

71 EVLER’DE KAHVEHANELERİ GEZDİ

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, şehir merkezi ve kırsal mahallelerde ziyaretlerini sürdürüyor. Odunpazarı ilçesi 71 Evler Mahallesi’ni ziyaret eden Çakırözer, Mahalle Muhtarı Veysel Gaznepoğlu’nu ziyaret etti, mahalle esnafına kolaylıklar dileyerek, kahvehanelerde yurttaşlarla bir araya geldi. Çakırözer’e Cumhuriyet Halk Partisi 71 Evler Mahalle Temsilcisi Yusuf Kaplan ile partililer de eşlik etti.

Mahellenin en işlek caddelerinde esnafı ziyaret eden Çakırözer, kahvehanelerde 71 Evler sakinlerinin talep ve sıkıntılarını dinledi. Çakırözer’in dinlediği yurttaşlar gıdadan, enerjiye yapılan zamlara dikkat çekerken, vatandaşın alım gücünün günden güne eridiğini söyledi. Bir çiftçi ise, “Borçlar aldı başını gidiyor. Bir bankadan alıp, başka bir bankaya ödeme yapıyoruz. Artık onlara da yüzümüz kalmadı” dedi.

“VATANDAŞIN TEK GÜNDEMİ PAHALILIK”

Çakırözer, ziyaretlerinde yaptığı açıklamalarda, “1 Ekim’de Meclis açılacak. Üç aydır Eskişehirimizde ilçelerimizde hemşehrilerimizle buluşmaya gayret gösterdim. Kahvehanede de, pazarda da, tarlada da, düğünde de vatandaşın tek gündemi var o da hayat pahalılığı, geçim derdi. Kırsalda yaşayan hemşehrilerimiz de sıvı yağa, yumurtaya, una, elektriğe, doğalgaza yapılan zamlardan, işsizlikten dert yanıyor. Merkezdeki hemşehrilerimiz de. Ülkeyi yönetenler ise ‘vatandaş halinden memnun’ diyor. Doğalgaz 7 kez zamlandı. 120 gıda kaleminin 88’inde artış var. Kırsalda insanlar artan girdi maliyetleri karşısında artık üretimden vazgeçiyor.  Vatandaşın derdi pahalılık, işsizlik ve geçim derdi” değerlendirmelerinde bulundu.

Editör: TE Bilişim