Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah SAZAK, Yunusemre Mahallesi ve Sazak İstasyonu arasında bulunan karayolunu meclis gündemine taşıdı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Sayın Mehmet Cahit Turhan tarafından cevaplandırılmak üzere soru önergesi sundu.

BÖLGE HALKI VE MUHTARLARIN ŞİKÂYETLERİ MECLİS GÜNDEMİNDE

MHP’li SAZAK, soru önergesinde “Eskişehir ili, Mihalıççık İlçesi, Yunusemre Mahallesi ve Sazak İstasyonu yerleşkeleri arasında bulunan karayolunda can güvenliğini tehdit eden bir durum olduğu bölge halkı ve muhtarlıklar tarafından ifade edilmektedir.” sözleri ile söz konusu yolun durumunun belirsizliğine dikkat çekti. Mevcut mevkiyi bir vatandaş olarak kendisi de yıllardır kullanmakta olduğunu bildiren Sazak, yolun yıllardır düzeltilmeyen bu haliyle tarım ve hayvancılık yapmakta olan bölge halkının geçişi için tek istikamet olduğunu ve her an çok büyük bir faciaya yol açabileceğinden bahsetti. Akkaya bölgesi ile ilgili öncelikli güvenli ulaşım sağlanması için uğraşacağını, ardından bölgede bulunan tarihi ören yerlerinin keşif ve korunması için projeleri olduğunu belirten Sazak, bu bölgenin geleceğin turizm merkezi haline gelmesinin uzun vadede hedefi olduğunu da açıklamasında belirtti.

CAN VE MAL KAYBI TEHLİKESİ VAR

Sazak yazılı önergesinde can ve mal kaybı tehlikesini şu sözlerle açıkladı, “Mezkur karayolunun Akkaya olarak bilinen yamaç ve sarp kayalıklardan oluşan birinci derece sit alanı kabul edilen yamaç arazinin, hemen tabanında bulunan en fazla tek araçlık geçişe müsaade veren Sazak – Yunusemre yolunun, viraj ve yamaçtan, kuvvetli eğim ve yağışa bağlı gerçekleşen taş ve kayaların günlük bazda yola düşmesi; her an can ve mal kaybına yol açabilme olasılığına sahiptir. Bölgede yapmış bulunduğum incelemeler bahsi geçen kaygıları teyit eder niteliktedir.”

MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah SAZAK’ın Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Sayın Mehmet Cahit Turhan’a yönettiği sorular şu şekilde;

  1. Bakanlığınız tarafından can ve mal güvenliğini en kısa sürede sağlamak için bir çalışma planlanmakta mıdır? Planlanmaktaysa bu kapsamdaki çalışmalar nelerdir?
  1. Can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla güzergâh değişikliği düşünülmekte midir?
  1. Bu kapsamdaki çalışmalara ne zaman başlanacaktır?
Editör: TE Bilişim