Çifteler’de yurttaşlarla bir araya gelen CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, kömürlü termik santral kurulması planlanan Alpu Ovasının büyük ova statüsünden çıkarılmaması için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’ya çağrıda bulundu.

Alpu Ovasının tarım dışı kullanıma açılıp açılmayacağının oylandığı İl Toprak Koruma Kurulu toplantısında 3/2 çoğunluğun sağlanamadığını vurgulayan Çakırözer, konuyu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın dikkatine getirdi. Çifteler’deki temasları sırasında Bakan Fakıbaba’ya çağrıda bulunan Çakırözer,  “Alpu Ovamız koruma altına alınan ovalarımızdan biri. Anadolu’nun buğday deposu Alpu Ovamızda zehir santrali yapılmasına izin vermeyin. Alpu Ovamız tarım dışı kullanılmasın, verimli topraklarımız yok olmasın” dedi.

ALPU OVAMIZDA ZEHİR SANTRALİNE İZİN VERMEYİN

Şehrin farklı bölgelerinde yurttaşlarla bir araya gelerek termik santrale karşı oluşturulan imza kampanyasına destek toplayan Çakırözer, son olarak Çifteler halkı ile bir araya geldi, kampanyaya destek istedi. Çakırözer, kampanyaya tam destek veren Çiftelerli yurttaşlarla birlikte Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba’ya çağrıda bulunarak, Alpu Ovasının tarım dışı kullanılıp kullanılmayacağının oylandığı İl Toprak Koruma Kurulu toplantısında 3/2 çoğunluğun sağlanamadığını hatırlattı, “Alpu Ovasında zehir santraline izin vermeyin” dedi.

Çifteler halkı ile Çakırözer, “Alpu Ovamız hükümet tarafından koruma altına alınan ovalarımızdan biri olarak ilan edildi. Sadece Eskişehirimiz’de değil Türkiye’nin dört bir şehrinde sofralar Alpu Ovamızda yetişen buğdaydan yapılan ekmeklerle doluyor. Buradaki insanlar tek geçim kaynağı tarım. Gelin Anadolu’nun buğday deposu Alpu Ovamızda zehir santrali kurulmasına izin vermeyin” dedi. Çakırözer konuya ilişkin Bakan Fakıbaba ile yüz yüze de görüşeceğini söyledi.

BİR AN ÖNCE VAZGEÇİN             

Eskişehir’de sivil toplum örgütlerinin, siyasi partilerin, belediyeler ile çok sayıda dernek ve sendikanın termik santrale karşı olduklarını da belirten Çakırözer, “ Eskişehirimizde sivil toplum örgütlerimiz, TEMA, pek çok sendika, dernek geleceğini düşünen herkes kurulması planlanan termik santrale karşı. Termik santral projesinin hayata geçirilmemesi için olağanüstü mücadele veriyor. Bugün burada imzaladığımız dilekçeler geleceğimiz, havamız, topraklarımız için çok önemli. Sizlerle birlikte bir kez daha çağrıda bulunuyorum; Dünyada termik ve nükleer santrallerden vazgeçilirken, gelişmiş ülkelerde kömür ocakları kapatılırken Eskişehirimizi, Eskişehirlilerimizi derinden kaygılandıran bu projeden bir an önce vazgeçilmelidir” dedi.

                                                                                                    

Editör: TE Bilişim