Saadet Partisi İl Başkanı Fesih Bingöl, ülke gündemini değerlendirdi. Irak ve Suriye’de yaşanan ve binlerce masum insanın hayatını kaybetmesine milyonlarca insanın sığınmacı durumuna düşmesini neden olan sıkıntılı sürecin sonucunda çıkan ateşin ülkemize de sıçramaya başladığını söyledi.

Son günlerde artan provakatif eylemlere karşı herkesin dikkatli ve uyanık olmasını isteyen SP İl Başkanı Fesih Bingöl, “Bu şiddet ve anarşinin temel amacı halk arasında öfke, çatışma ve kamplaşma meydana getirerek kardeşi kardeşe kırdırmaktadır. Türkiye’yi geri dönülmez bir bataklığın içine sürüklemektedir. Bu oyuna gelmeyelim” dedi.

Türkiye’nin bugün karşı karşıya bulunduğu tablonun sorumlusunun iktidarın çözüm süreci ve dış politikada ortaya koyduğu yanlışlar olduğunu öne süren Bingöl, “Yapılan bütün uyarılara rağmen, çözüm süreci gibi hayati bir konuyu siyasetin kısır malzemesi olmaktan kurtaramamıştır. Bu millet asil bir millettir. Bu kirli oyunları başa çıkaracak sağduyu ve iradeye sahiptir. Türkiye’nin öncelikle ABD, NATO ve İsrail yanlısı hiçbir koalisyonda yer almamalıdır. Dün Irak’ta 1,5 milyon müslümanı öldüren katillerle çözüm aramak onlarla birlikte hareket etmek doğru değildir. Bölgedeki tüm toplulukların temel insan hakları ve hürriyetlerinden yararlanmaları konusunda yine bölge ülkelerin birlikteliği sağlanmalı, nitelikli bir ortaklık oluşturacak adımlar atılmalıdır. Batı güdümünde sürdürülen ortaklıkların, çözüm arayışlarının geleceği yoktur. Bölgedeki tüm silahlı grupların ve terör olaylarının arkasında ırkçı emperyalizm vardır. Halkımız hiç biri tahrike, kışkırtmalara itibar etmemeli, vatandaşlarımız aklı selimle hareket etmeli” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim