CHP Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, Karapazar mahallesinde iftar yemeğine katıldı. Odunpazarı Belediyesi tarafından düzenlenen iftar yemeğinde köy halkıyla bir araya gelen Usluer, köydeki kadınların Türkiye siyaseti konusundaki fikir ve kaygılarını dinledi.  Usluer, iftar yemeğinin ardından, Karapazar Muhtarı Turgut Çalışan’ın eşi Gülten Çalışan’ın daveti üzerine köy kadınlarıyla çay sohbetine katıldı. 
 
KORKUYORUZ
Sohbete katılan genç anneler, onların anneleri ve kayın validelerinin en önemli kaygısı Güneydoğu’daki çatışmalar olduğunu dediler. Eskişehir’in şehidi Anıl Gül’ü anımsayan kadınlar, “Kim bilir ne hayalleri vardı. Bizim yüreğimiz yanıyor. Kim bilir ailesi ne haldedir? Ateş düştüğü yeri yakar. Bizim de çocuklarımız var. Biri Kasımda asker olacak. Kokuyoruz! Kütahya’ya bile gitse korkuyoruz” diyerek endişelerini belirttiler. Usluer de ülkedeki çatışma ortamının sona ermesi ve huzur ve barış ortamına katkı için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. 
 
ALLAH KÖTÜLERE FIRSAT VERMESİN!
Ziyarette 30’lu yaşlarında genç bir annenin kucağında çocuğunu severken, kendisini son zamanlarda en çok rahatsız eden olaylardan birinin, dinin alet edilmesi ile ilgili yapılan yorumlar olduğunu söyledi. Çocuklarının geleceğinden endişe eden kadın, “Allah kötülere fırsat vermesin. Dini alet edip milleti sömürüp kandırmasınlar artık” diyerek TRT’de bir programda, “Namaz kılmayan hayvandır” diyen Prof. Dr. Mustafa Aşkar’ın sözüne de tepki gösterdi. “Namaz kılsa da kendine kılmasa da kendine. Kimsenin kimseye bu yüzden hayvan demeye hakkı yok” diyen konuşan kadın “okumakla adam olunmuyor” diyerek tepki gösterdi.
 
EŞİM ON SENEDİR TAŞERON İŞÇİ
Eşi on senedir büyükşehir belediyesinde çalışan 35 yaşında bir kadın ise taşeron işçilerin ne zaman kadroya alınacağını sordu. Bununla ilgili hükümetin bir çalışma yapması gerektiğini söyleyen Usluer, “ Davutoğlu taşeron işçiliği kaldıracaklarını söylemişti ama ne yaptı? Çalışanların geçmişe dönük önemli haklarından vazgeçmeleri koşulu ile üç yıllık sözleşmeli personel yasasını çıkardı. Üstelik bu sözleşmeleri yenilenecek mi belli değil. Bu ne demek? Taşeron olmaya devam edecekler. Sözleşme bitince de kimin sözleşmesi yenilenecek ona da kendileri karar verecek. Yani haksızlık da artarak devam edecek” dedi.
 
OY VERSENİZ DE VERMESENİZ DE
Karpazarlılara teşekkür eden Usluer,  “Bizler sizin vekilleriniziz, siz bizim partimize oy verseniz de vermeseniz de biz sizin vekiliniziz. Ankara’da bir kardeşiniz var her zaman beklerim” dedi. Köy kadınlarının ülke siyaseti üzerine yaptıkları yorumları ilgiyle dinleyen Usluer, “kadınlarımızın her şeyin farkında olması çok önemli, çocuklarımızı, geleceğimizi kadınlarımız şekillendiriyor” dedi.
 
 
Editör: TE Bilişim