Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi tarafından Afyonkarahisar’da 2 gün süreyle gerçekleştirilen saha çalışmalarına katılan Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü esnaf ve vatandaşla bir araya geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatı ile Afyonkarahisar’da esnaf, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarla bir araya gelen 32 kişilik parti meclisi ve milletvekilinden oluşan ekip halkın nabzını tuttu. Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca başkanlığında, ev sahipliğini Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal ve il başkanlığının yaptığı çalışmada CHP heyeti şehri karış karış dolaşarak vatandaşları dinledi. Çalışmanın ilk gününde düzenlenen basın toplantısının ardından CHP heyeti çalışmalarına başladı.

Afyonkarahisar’da gerçekleşen saha çalışması ile ilgili bilgi veren CHP Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü, esnafın dertli olduğunu ifade ederek şu açıklamayı yaptı “CHP Parti Meclis Üyemiz Semra Dinçer, Muğla Milletvekilimiz Mürsel Alban, Aydın Milletvekilimiz Hüseyin Yıldız ve Afyonkarahisar CHP yöneticilerimizle birlikte esnafımızı ziyaret ettik ve dertlerine ortak olduk. 40 yıl devletine vergi vermiş esnafımız, ne yazık ki nefes alamaz hale gelmiş. 'Zaten ekonomik krizle boğuşuyorduk, üstüne pandemi sebebiyle gelen kısıtlamalar belimizi büktü’ diyen esnaf, pandemi döneminde yapılan desteklerin yetersizliğinden, ödeyemedikleri kiralardan, faturalardan ve artan maliyetlerden şikayetçi. Bu noktada merkezi yönetim, onlarca yıldır devletine vergileriyle destek olan cefakâr esnafımıza yardım elini uzatmak zorunda. Ülkemizde halkın gerçek gündemi olan sorunları çözmeye çalışmak yerine, gerçeklerin üstünü örtmeye çalışarak yapay gündemler yaratma, nefret söylemleri, şiddet, tehdit ve cezaya başvurarak dikkatleri başka yöne çekmeye çalışmalarına karşın, gerçekler ortada. Çaldığımız her kapıda, görüştüğümüz her vatandaşımızdan ceplerindeki yangını dinliyoruz. Afyonkarahisar gibi oy oranlarının yüksek olduğu bir şehirde bile vatandaşların yakınmaları, 18 yıldır iktidarda olanlara güvenin iyice yitirildiğinin bir göstergesi. Anlaşılan o ki, saray rejimi ömrünü doldurmuş. Biz ise Cumhuriyet Halk Partisi olarak, bu zor günlerinde halkımızın yanında, onların sorunlarını dinleyip, çözüm önerilerimizi anlatarak iktidara yürüyoruz.” dedi.

Editör: TE Bilişim