DSP Genel Başkan Yardımcı Dilara Tambova kadın cinayetleri ve kadına yapılan şiddetle ilgili açıklamlarda bulundu.

Eskişehir'de dün yapılan satırlı saldırı ile ilgili de konuşan Tambova şunları söyledi, "Ülkemizin çok zor günlerden geçtiği; askerlerimizin ve minicik yavruların kör kurşunlara hedef olduğu ve görevi sadece haber yapmak olan basın emekçilerimizin de terörist saldırılara uğradığı bir dönemde, Eskişehir’de bir kadının, eski eşinin korkunç şiddetine maruz kalmasını çok büyük bir teessürle karşıladım. Bu durum artık toplumumuzda münferit bir vaka olmayı çoktan geçmiş, kronikleşmeye ve adeta kötü ruhlu, cani insanlar için de ne yazık ki, örnek teşkil etmeye başlamıştır.

Daha da vahim olanı, ileriki süreçte bu cinayet ve saldırıların toplum tarafından kanıksanması ve rutin haberler olarak hayatımızda yer bulması olacaktır. Tıpkı töre cinayetlerinde olduğu gibi, sırf ‘töre’ adı altında gerekçelendirilip; toplumun bakış açısını pozitife çevirme, zihniyeti dönüştürme, töre için yapıldıysa makuldür gibi meşrulaştırma sonucuna varacaktır.

Korkum odur ki! Bu kadın cinayetleri de bir süre sonra, insanların alıştığı haberler haline gelecek, hatta mağdurun kabahati sonuçu meydana gelmiş, cinayet işleyene değil de, ölen kadınlara suç isnat edilecek bir vaziyete dönüştürülecektir. Kadınlar; evinde otursa, söz dinlese, kocasına itaat etse bunlar olmazdı gibi, haksız ve bir o kadar da vicdansız eleştirilere maruz kalacaklar. Zaten, şimdiden bu tür insanlık ve çağdışı yorumların sıkça yapıldığını biliyor ve bunları da esefle kınıyorum. Ağır yaralı olduğunu bildiğimiz Tuğba Arslan’a acil şifalar dilerken, artık bu vahşetin son olmasını temenni ediyor ve zanlının da hak ettiği en ağır cezayı almasını umuyorum".

Editör: TE Bilişim