AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, ilçe ziyaretlerine Sarıcakaya ile devam etti. Prof. Dr. Günay Sarıcakaya’da tüm paydaşlarla bir araya geldi. Tüm gününü ilçede geçiren Günay, ‘’Bugün Sarıcakaya’da daha önce üzerinde çalıştığımız konuların neticelerini değerlendirmek, ilçe halkımız ve tüm paydaşlar ile bir araya gelerek mevcut durumu, istekleri ve önerileri dinlemek için buradayız’’ dedi.

                               

TÜM PAYDAŞLAR BİR HEDEF DOĞRULTUSUNDA ÇALIŞMALI

Ziyaretlerine İlçe Kaymakamı Recep Aydın ile başlayan Prof. Dr. Günay, ‘’İlçelerimizin değerlerini ortaya çıkarmak önceliğimiz olmalı. Rekabet üstünlüğü olan yönleri belirlenmeli ve tüm ilçe paydaşlarımız, kaymakamlığı, belediyesi, sivil toplum örgütleri, ilçe halkı bir hedef doğrultusunda adımlar atmalı, birlikte kuvvet, kuvvetten bereket doğar’’ şeklinde konuştu.

TALEPLERİNİZİ ANKARA’DA TAKİP EDİYORUZ

Milletvekili Günay daha sonra üreticiler ile bir araya gelerek üreticilerin öneri ve isteklerini dinledi. Sarıcakaya yetiştirdiği sebze ve meyve konusunda adını zaten yeterince duyurduğunu belirten Günay, “ Bunu daha ileriye nasıl taşırız buna bakacağız. Siz değerli çiftçilerimizden gelen her türlü talep ve öneri bizim için değerli. Bunlar Ankara’da gerek bakanımız Nabi Avcı gerekse ben en yüksek makamdan takip ediyoruz. Bu toplantılar sonrasında bir rapor hazırlayarak ilgili bakanlıklarımıza iletiyoruz. Daha sonra bakanlarımızı ziyaret ederek kendilerini birebir bilgilendiriyoruz. Sonuçlarını da olumlu veya olumsuz sizlerle paylaşıyoruz. Bugüne kadar üreticilerimiz ile attığımız her adımda olumlu sonuçlar aldık. Ancak her istediğimiz olmayabilir. Bunları da nedenleri ile birlikte yine sizlerle değerlendireceğiz’’ diye konuştu.

ARTIK BİR KUŞKONMAZ MARKAMIZ VAR

Sarıcakaya Kuşkonmaz Vadisi isminde üretim yapan Nomad Tarım’ ın kuşkonmaz paketleme tesisini ziyaret eden Prof. Dr. Günay, ‘’Kuşkonmaz, tarımda katma değeri yüksek stratejik bir ürün. Sarıcakaya Kuşkonmaz Vadisi markası ise şehrimizin ve ülkemizin önemli bir değeri olarak ortaya çıktı. Hızla büyümeye devam ediyor. 250 Ton üretimin 50 tonu yani 5’te 1’i ihraç ediliyor. İhracat noktasında artış sağlanması için de gerekli girişimlerde bulunuluyor. Burada girişimi yapan firmamızı kutluyorum. Hep birlikte bu markalarımızı çeşitlendirmeli ve çoğaltmalıyız’’ dedi.

 TUĞÇE’NİN İSTEĞİ ÜZERİNE SÖZ VERDİ

Kapukaya Mahallesi’nde vatandaşlarıyla bir araya gelen Günay’a ilçede yaşayan Tuğçe Çetin adlı genç kız bir isteğinin olduğunu söyledi. İlçede genç kızların vakit geçirecek bir yeri olmadığını bu nedenle zorluk yaşadıklarını söyleyen Tuğçe Çetin’in talebine Günay kayıtsız kalmadı. Günay, ilçeye en kısa zamanda genç kızların vakit geçirebileceği sosyal alan sözü verdi.

NARENCİYE ÜRETİM TESİSİNİ GEZDİ, TRAKTÖR KULLANDI

Prof. Dr. Günay son olarak Ekşioğlu Narenciye Üretim Tesisi’ ni ziyaret etti. Burada özellikle nektarin üretimi anlamında çok ciddi bir potansiyel olduğunu vurgulayan Günay şunları söyledi:

 ‘’Yine ihracata yönelik olarak ilçemizde nektarin üretiminin önemli bir seviyeye geldiğini görüyoruz. Teknolojik alt yapısı ile en düşük oranda kayıpla yapılan bu üretim neticesinde ilçemiz, şehrimiz ve ülkemiz kazanıyor. İhracatın bizim için ne kadar önemli olduğunu artık biliyorsunuz. Bu sebeple ihracata yönelik bu tarz tesislerin çoğalmasını istiyoruz. Her türlü destek için bizler buradayız. Hem Ankara’da hem Eskişehir’de hem de üretimin yapıldığı noktada yanınızdayız. Sarıcakaya’nın potansiyeli ilk günden beri biliyoruz. Gerekli adımları attık ve atmaya devam edeceğiz. Artık bir kuşkonmaz markamız var. Nektarin markamız var. Bunlar büyüyor. Ayrıca başka markalarımız da bunları izliyor. Hep birlikte ilçelerimize, şehrimize ve ülkemize değer katmaya devam edeceğiz.’’

 Günay daha sonra meyve bahçelerini kendi kullandığı traktör ile gezdi.

Editör: TE Bilişim