CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Atilay Dalgıç, AKP Tepebaşı İlçe Başkanı Hakan Çizmelioğlu’nun  Remourban Projesi ve alınan hibenin akibeti hakkındaki iddiaları ile ilgili açıklama yaptı.

Tepebaşı Belediyesi’nin, her uygulamasının ve harcadığı her kuruşun hesabını halkına vermekle mükellef olduğunu belirten CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Atilay Dalgıç,  “Bu güne kadar da bu hesabı başarı ile verdiği için oyları sürekli yükselmiş, halk tarafından sandıkta ibra edilmiştir.

Tuhaf olan, AKP iktidarının Tepebaşı Belediyesine, hakkı olan İller Bankası kredisinin verilmesini dahi engelleyip, hiçbir maddi kaynak sağlamadığı halde, Tepebaşı Belediyesinin kendi imkan ve gayretleri ile yurt dışından sağladığı bir kaynağı sorgulamasıdır” dedi.

Türkiye’de AKP’li 575 belediyenin alamadığı ve sadece dünyada sadece 3 şehrin alabildiği bir hibeyi, Tepebaşı Belediyesinin almış olmasından, her Tepebaşı yaşayanı gibi, AKP yöneticilerinin de gurur duyması gerektiğini belirten CHP’li ilçe başkanı Dalgıç şunları söyledi:

“ İyi şeyleri takdir etmeyip, siyaseti hep kötülemek üzerine kuranların karnesi, Tepebaşı seçim sonuçları ile tescillidir.      

Bahsedilen Remourban projesi ve hibe olarak sağlanan kaynağın kullanımı Tepebaşı Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Ataç tarafından defalarca açıklanmış, Tepebaşı Belediye Meclisinin 2019 Aralık ayı toplantısında ayrıntılı bilgi verilmiş ve en son 07.01.2020 tarihinde katıldığı bir televizyon programında iyiniyetli herkesin anlayabileceği şekilde tekrar anlatılmıştır.  

Remourban projesi, 7 ülkeden toplam 22 ortaktan oluşan bir projedir. Tepebaşı Belediyesi, Türk ortakları ile birlikte 5 milyon Euro hibe almaya hak kazandı. Bu paranın hepsi Tepebaşı Belediyesine ait olmayıp, 3.776,215 Eurosu Tepebaşı Belediyesine, diğer kısmı ise, proje ortağı  olan Türk firmalarına aittir. Tepebaşı Belediyesi projeyi neredeyse bitirme seviyesine geldiği halde, aynı projedeki İspanya’nın Valladolid ve İngiltere’nin Nottingham kentlerinin gecikmeleri sebebi ile proje 6 ay uzatılmıştır. Yani gecikme Tepebaşı Belediyesinden kaynaklanmamıştır. Bu durum, Tepebaşı Belediyesinin, gelişmiş Avrupa şehirlerinin dahi başaramadığı bir çalışma ve disipline sahip olduğunu göstermesi açısından çok önemlidir. Remourban projesi, 24.12.2019 tarihinde yayınlanan ‘Ulusal Akıllı Şehirler Srateji ve Eylem Planı’nda, dünyada örnek bir proje olarak gösterilmiştir. Bu proje sayesinde, yüzbinlerce lira tasarruf yapılmış ve çevrenin zarar görmesi önlenmiştir. Tüm bunlara rağmen, böylesine parlak ve ödüller almış, dünyaya örnek bir projeyi karalamayı siyaset sananların, ciddiye alınır bir tarafı yoktur.

Tepebaşı, AKP İktidarının terk ettiği, bir tek yatırım yapmadığı bir ilçedir. Tepebaşı halkının, sosyal, kültürel bütün ihtiyaçları Belediye yatırımları ile karşılanırken, devletin yapması gereken ancak yapmadığı, yaşlısını, muhtacını, kadınını, çocuğunu kollayıp gözetme görevini de Tepebaşı Belediyesi üstlenmek zorunda kalmıştır.

Tepebaşı’nda ne yazık ki merkezi idarenin varlığı sadece kaymakamlık binası ve karakollardan ibarettir. Siyaset, hizmet üretme yeriyse, AKP Tepebaşı örgütü bugüne kadar Tepebaşı için merkezi idareden hangi hizmeti veya kaynağı sağlamış ve Tepebaşına getirmiştir? AKP örgütün Tepebaşının iyiliğine ve yararına, bugüne kadar nokta kadar gayret sarf etmemiş ve fayda sağlamamıştır.

Halkın taktirini kazanmış Remourban projesi ile ilgili kimsenin kafasında bir soru işaret olmadığı gibi, Tepebaşı Halkının projenin gecikmesi veya hibe paranın kullanılması ile ilgili bir gündemi yokken, buradan gündem yaratmaya çalışmak, ne kadar halktan kopuk siyaset yapıldığını göstermektedir.

Remourban projesi ve bu projeye ilişkin hibenin kullanılması konusunda halkın zihninde bir soru işareti olmasa da, soru işareti olan ve cevap bekleyen ancak bir türlü cevap alınamayan başka projeler ve başka paralar vardır. Örneğin, Türk Dünyası Kültür Başkenti için ne kadar para toplanmıştır? Bu paranın ne kadarı nerelere harcanmıştır? Bu paradan AKP örgütüne veya yöneticilerine doğrudan veya dolaylı para aktarılmış mıdır? Biz, bize sorulan sorulara anında cevap verirken, Türk Dünyası Kültür Başkenti ile ilgili sorulara bir türlü cevap verilmemesi, paranın bir kısmının hesabının verilememesinden mi kaynaklanmaktadır?  Cevap aranan sorular bunlardır.”

Editör: TE Bilişim