Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Örgütü’nün Pazar toplantısında il, ilçe ve belediye başkanları iktidara yüklendi.

Hafta içinde AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca’nın Kızılinler ve Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ile ilgili sözlerini değerlendiren Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç,  kendisiyle ilgili sözlerini kanıtlamasını istedi, kanıtlayamazsa sözlerini yedireceğini ifade etti.

Ataç konuyla ilgili şunları söyledi:

“Hükümetin gündemi değil kedi gündemimizi takip edeceğiz. Tepebaş'ında neler yapıyoruz neler yapacağız. Son günlerde Kızlıinler Sağlık Termal olayı var. AK Parti milletvekili Salih Koca tarafından yine bir kara çalaraktan konudan haberdar olmadığını farkettik. O planlamayı açıkladığımız ilk yer meclise giderek milletvekillerinin yeriydi .Hayran kaldılar. Onlara anlattık arkasından Odunpazarı belediye başkanını ikaz ettiler sen niye böyle planlama yapmıyorsun dediler o da 2-5 ayda yaptı. Alel acele bu işleri yaparlar. Burası Kızılinler bizim mahallemiz. Orada Porsuk’un mahalleyi kucaklayarak döndüğü noktanın karşısı Odunpazarı bölgesinin. Termal noktasının ikisi 32, bir tanesi 52 derece çok ciddi su var. Afyon'daki ve başka noktalarındaki gibi termal projesi yapmak istemedik. Biz buranın projenin yapılması için bakanlığa gittik anlattık. Oturduk büyük bir planlama dairesi oluşturduk. 2,5 sene bu planlamanın üzerinde çalıştık yaptık bakanlığa teslim ettik. Bu yılın şubat ayında planın iki etabını kabul etti. Planlamadan sora projelendirilmesi konusunda bakanlığa tavsiyelerde bulunduk.

Toplamı bittiğinde 12 bin yataklı bir yer olacak. Turizm kaynakları kalıcı olsun istedik. Bakan tahsis ihalesi yapılacak. 400 milyon eurolık bir çalışma olacak. Salih Koca kulaktan dolma şeylerle açıklama yapıyor. Her birini ayrı ihale yaparsan herkes ayrı bir hava çalarlar. Bu termal tesis değil sağlık tesisi.”

Belediye çalışmalarından örnekler veren Başkan Ataç, şunları söyledi: “Önümüzdeki 5 yılda spor merkezlerine yer vereceğiz. Temel hizmetlerinden başka hükümetin yapmadığı sosyal devlet sosyal belediyecilik anlayışını devam ettireceğiz. Alzhimer merkezine Türkiye'ye örnek olarak sunacağız. 60’ın üzerinde hastamız var. Yaklaşık 25 tane zihinsel çocuğumuzun atölyeleri devam ediyor.

 

Helsinki’ye gittim. Eğitim konusunda büyük bir başarısı var. Matematiği sevdirme yöntemini sevdirmişler bütçemiz olursa bu sistemi belde evlerinde çocuk ve gençlik merkezinde hayata geçireceğiz.Hükümetin beceriksiz eğitimden kurtaracağız.

Dünya, Yenilenebilir enerjiye dönüşüyor. Bizde ağaçlar kesiliyor yağmur yağmıyor.  Bakan dua edelim diyor. Sen bir şeyler yap ondan sonra dua et. Yeşil binayı açacağız güneş enerjisi ile yapılacak.”

ÇAKICIER: ÖN SEÇİM YAPILMALI.

CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Erdal Çakıcıer, ülke gündemi ile konulara değinirken yapılacak milletvekili seçimleri öncesi önseçim yapılmasını istedi. Çakıcıer, “Ön seçimden yanayız. Hiç kimseye karşı yapılmış hareket değildir. Önseçimde CHP'nin en ücraya ulaşmak partiliyi harekete geçirmek demektir.Bunu böyle algılamak gerekir. Önseçim olmazsa şu olabilir milletvekili adayları mahsun kalır. Hiç kimse oraya gitmez.Ön seçim olursa kaç tane adayımız varsa oraya ulaşılmış demektir.CHP programının anlatılması anlaşılması gerekir. Aday adaylarının tanıtılması demektir. Biz kendimizi anlatamıyoruz diyoruz o zaman aday adaylarımız ile 12 bin üyemizi harekete geçirerek programı anlatma fırsatı olacaktır o yüzden ön seçim diyoruz” diye konuştu.

İL BAŞKANI NİHAT ÇUHADAR: İKTİDAR FELSEFESİNİ GETİRMEK İSTİYOR

CHP İl Başkanı Nihat Çuhadar’da yaptığı konuşmada AK Partiye ve iktidara yüklendi. Çuhadar, “Bu hükümetin olmazsa olması gündemi saptırıp gündem dışı olaylara çekmek 1-2-3 sınıflardaki 5-6 yaşlardaki çocuklara din dersi.  şunu gösteriyor tepeden tırnağa kafalarının felsefelerini getirmek.Yargılayan düşünen sorgulayan toplum değil ümmetli bir toplum. Biz Atatürk’ün kurduğu ülkede düşünen sorgulayan konuşan isyan eden bir toplumumuz. Bize çok önemli görevler düşünüyor. TC'nin çimentosuyuz. Seçim sürecinde beraber olacağız bu ülkenin CHP 'ye ihtiyacı var bu ülkeyi biz yöneteceğiz” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim