Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın İsmet İnönü-2Caddesi’ndeki seçim iletişim merkezi, soğuk havaya karşın Eskişehirlilerin yoğun ilgisi ile gerçekleşti.

Açılışta konuşan CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar, ülkenin ne kadar kötü yönetilirse yönetilsin Eskişehir halkı  için her şeyin düzgün gittiğini söyledi. Eskişehir’de insanların huzurlu ve güvenli şekilde yaşamalarına belediye başkanlarının büyük katkısı olduğunu vurgulayan Adar, “Sizlerin bu kararlı duruşunuz sayesinde de 2009’dan 2014'e kadar Eskişehir'i bir kez daha yönetecekler. Sizlere yeni tesislerle yeni alanlar yaratacaklar. Bundan hiç kimsenin şüphesi yok. Rakip adayların, bilgisizliği bizim işimizi kolaylaştırıyor. AKP'nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı, ölüm yolu haline gelen Alpu yolunu kendisinin yapacağını söylüyor. Yıllardan beri bu yolu yapmayan iktidar. Bizim belediye başkanlarımız sadece hayal etmediler. Hayalleri gerçekleştirdiler” dedi.

İyi Parti İl Başkanı Ramiz Tunca da yaptığı konuşmada Karabağ ve Hocalı’da yapılan soykırımın yıldönümü olduğunu hatırlatarak, Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen ve Tepebaşı Belediye Başkanı Ataç’tan soykırım ile ilgili anıt yapmalarını istedi. Tunca, asfalt paraları ile ilgili AK Parti’nin Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Volkan Doğan’a “Asfalt paralarını, Burhan Sakallı’nın Odunpazarı Belediye Başkanı iken aldığı asfalt paralarından geri almaya başlasın” diyerek göndermede bulundu.

Her kışın arkası bahardır

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, her soğuğun ve her şiddetli kışın sonunda muhakkak bahar ve yaz geleceğini belirterek baharın siyasete de geleceğini söyledi. AK Parti iktidarının referandum ile parlamenter sistemden, tek adam sisteme geçildiğini hatırlatan Büyükerşen, “Bu iktidar 2023'ü özellikle seçmişlerdir. 80 milyon insanın kaderini parlamenter sisteminin dışında bir adamın iki dudağını arasına bağlattığınız bir ülke diyecekler. 2023'te inşallah Türkiye yeniden parlamenter sisteme dönecektir. Bu şehir Atatürkçü olarak, demokrat olarak kalacaktır. Dünyaya örnek olan Eskişehir'de yaşamaktan gurur duyacaksınız” diye konuştu.

Eskişehir umuttur

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, yeni bir seçim iletişim bürosunu açtıklarını, halkla kucaklaşmaya devam ettiklerini belirterek, “Halkın olduğu yerde CHP vardır. Eskişehir bugün huzur içinde ise, belediyelerimizin payı büyük, katkısı büyük ama sizinde büyük. Eskişehirliler demokrasiden haktan, laiklikten, Atatürkçülükten yanalar. Eğitim, ekonomik sistemi ile batmış bir ülkede Eskişehir bir umut. Bu umudu büyütmeliyiz. Türkiye'nin rahata erişmesi için Türkiye' Eskişehir gibi olmalıdır. 31 Mart'ta gerçek bahar olacak. Ankara ve İstanbul'u alacağız. Sizlere güveniyoruz, sizi seviyoruz. Belediyeleri almak zorundayız, büyükşehir belediye meclisinin çoğunluğunu alacağız” şeklinde konuştu.

Tanzim satışları ile sorun çözülmez

Kürsüye son çıkan Tepebaşı Belediye Başkan Ahmet Ataç sözlerine, “AKP’ye ve soğuğa rağmen buradasınız, Teşekkür ediyorum. Soğuk ikliminin adamı dik olur, üşümez, inandığının peşinden ayrılmaz” diye başladı. “20 yıl öncesine baktığınızda bu caddeden doğru dürüst insan geçmezdi” diyen Ataç şunları söyledi: “ Ama bugün sizlerin desteği ile bugünlere geldik, çok şükürler olsun. Önümüzdeki günlerde daha güzel yaşayacağız. Eskişehir, Odunpazarı, Tepebaşı her şeyi hak ediyor. Sizler olmasaydınız bizler olmazdık. Sizin başlarınızı eğdirmeyeceğiz, bizim başımızı kimse eğdiremeyecek. Daha önemli işler olacak. İktidarın yaptıklarından hiç kimse memnun değil. TÜSİAD'an açıklamalarına bakınız. Tarımda nasıl bu hale getirildiğimizi anlattılar. Yerelin kalkınmasının önemine dikkat çektiler. Yıllardır bunu anlatmaya çalıştık. Enflasyon yüzde 16'lara, işsizlik yüzde 12,5'ye çıktı. Organize Sanayi'de 8-10 bin insan işsiz kaldı. Tanzim satışları ile sorun çözülmez. Yapısal konulara eğilmezse, mazotu, elektriği , mazotu, çiftçinin giderlerini indirmezsen hiç bir şey olmaz. Bunların vatandaşla hiç ilgisi yok. 31 Mart'ta aklımızı başımıza alacağız ona göre oyumuzu atacağız. Bu Türkiye'nin son şansı. İzmir, Ankara, İstanbul'u alacağız, bundan sonra bunlar iktidarda kalamayacaklar. Türkiye Eskişehir olsun. “

Editör: TE Bilişim