CHP Eskişehir Tepebaşı İlçe Başkanı Atilay Dalgıç, seçimlerde yeniden Tepebaşı İlçe Başkanlığı için aday olduğunu açıkladı.

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın da katıldığı adaylık açıklamasında Atilay Dalgıç şu ifadelere yer verdi: “Bugün, aday olurken benden bir söz vermemi isterseniz, Atatürk’ün, çağdaş, demokratik, laik hukuk devleti hedefinden ayrılmayacağımın ve bu hedefi gerçekleştirecek olan Cumhuriyet Halk Partisini iktidara taşımak için çok çalışacağımın sözünü veririm. Bu partide, Cumhuriyet Halk Partisini iktidar yapma dışında başka bir hedefi olanın yeri yoktur.  Ben dahil böyle birisini görürseniz onu önce partiden sonra da gönlünüzden çıkarın, çünkü o ihanet içindedir.

İki yıl önce aslında bir dönem yapma niyetiyle ilçe başkanlığına aday olmuştum. Ve geçen dönem içinde gördüm ki, iki yıllık süre planlama ve uygulama için çok yeterli bir süre değil. Yarım kalan işlerimiz var. Hiç başlayamadığımız projelerimiz hatta hayallerimiz var.

Tabi, görevde olduğumuz iki yıl içinde genel seçim ve yerel seçim gibi çok önemli ve uzun süreçler yaşadık ve görev süremizin neredeyse üçte biri seçim süreçleri ile ilgili çalışmalarda geçti. O yüzden yapmayı planladığımız bazı şeylere zaman bulamadık. Güçlü bir örgüt yapısı kurmayı önceledik.

Göreve geldiğimiz gün söylediğimiz, görevdeyken söylemeye devam ettiğimiz ve görevi bırakırken dahi söyleyeceğimiz ilk şey, GÜÇLÜ ÖRGÜT, GÜÇLÜ ÖRGÜT VE GÜÇLÜ ÖRGÜT.

Güçlü örgütten anladığım, Milletvekili, Belediye Başkanı, Belediye Meclisi üyesi ve diğer seçilmişleri ile yönetimleri ile üyeleri ile kadınları ve gençleri ile hep birlikte aynı idealler için çalışan ve aynı hedefe yürüdüğünün farkında olan bir örgüttür.

Güçlü örgütten anladığım, herkesin birbirinin eksiğini tamamladığı, yardımına koştuğu, birbirini koruyup kollayan, ihtiyacı olanın yanında olan, kusurları değil iyilikleri öne çıkaran bir örgüttür.

Liyakatin işlemediği bir ortamda, barışın ve başarının sağlanamayacağına inandığımız için, örgütsel payelerin, hak edenlere, çalışanlara, sandığı bekleyenlere, karda kışta, yağmurda çamurda sokaklarda gezip kapıları çalanlara verildiği bir anlayışı kurmaya gayret gösterdik. 

Taban örgütlenmesi ve çalışması için Türkiye’ye örnek olacak mahalle meclisleri kurduk. Ancak, kurumsallaşması ve hedeflediğimiz yüksek verimin sağlanması için zamana ihtiyacımız var. Bunu tam olarak başardığımızda, her sokakta örgütlenmiş olacağımızdan, taban siyaseti denen birebir siyasete, halk için halkla birlikte siyaset oluşturma hedefine tam olarak ulaşmış olacağız.

Görevde olduğumuz dönemdeki her iki seçimde de sandık eğitimi ve sandıkta görev yapma konusunda Türkiye’de derece yaptık. Ama, sürekli sandık eğitimi ve en az 10 yıl değişmeden görev yapacak sandık görevli sistemini kurmak ve yerleştirmek için zamana ihtiyacımız var.

Maalesef mevcut kadın kolları ve gençlik kolları modeli ile yol almak mümkün değil. Çünkü ana kademeye bağlı olmayan paralel örgüt şeklindeki yapılanma işbirliği sağlamada sorun yaratan bir uygulama ve sadece Eskişehir’de değil, bütün illerde bu model başarısız oldu.

Genci olmayan yapının geleceği de olmaz. Kadının olmadığı bir siyasal düzen ve faaliyetin başarı şansı yoktur. Bu sebeple gençlerin dinamizmi ve fikirlerinden, kadınların bitmez bileyen inanç ve azminden en üst düzeyde yararlanacağımız, kadın kolları ve gençlik kolları yapılanmasının olumsuzluklarını ortadan kaldıracak, kadın ve gençlik meclislerini kurmak ve yerleştirmek için zamana ihtiyacımız var.

Kentin siyasal sorunlarını tespit edip, çözümler üretecek çalışma komisyonlarını oluşturmak için zamana ihtiyacımız var.

Mahallelerde temsilciliklerin açılması, üye kaynaşması programları, üye ve delegelerin eğitimi ve parti organizasyonu içinde aktif görevlendirilmeleri projeleri ve daha birçok düşüncemizi hayata geçirmek için zaman gerekli. Erken seçim olmazsa seçimsiz geçireceğimiz önümüzdeki iki yıl, hayal ettiğimiz örgütlenmeyi ve saha çalışmasını yapmak için büyük fırsat olacak ve göreceksiniz, Tepebaşı örgütü Türkiye’ye örnek olacak modeller oluşturacak ve çalışmalar yapacak.

İki yıl önce göreve gelirken, kavgadan yana olmayacağımızın, partinin bütün unsurları ile dayanışma içinde olacağımızın sözünü vermiştik. Çünkü partinin başarısının, çalışma, birlik, beraberlik ve dayanışmadan geçtiğine inanıyoruz. Geçen iki yıl içinde, yetkili kurullar dışında partimizi tartışmadık, tartıştırmadık. Partinin hiyerarşik yapısına, seçilmişlerine hep saygılı olduk ve onların itibarını yükseltmeye gayret ettik. Bu anlayışımız devam edecek

Aslında siyasette başarıya giden yolun, doğru tavır ve yaklaşım olduğunun en somut örneği yanı başımızda ve yine bize ait. Değerli Belediye başkanımız Ahmet Ataç’ın bu anlayışla yani doğru tavır ve davranış ile yürüttüğü siyasetin ne kadar başarılı sonuçlar getirdiğini görmek için genel seçim ve yerel seçim sonuçlarının karşılaştırılması yeterli. Aynı örneği, İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun başarısında da görmek mümkün.  Bu örnekleri önemseyeceğiz.

Geçtiğimiz dönem, daha çok, örgütlenme, örgütü güçlendirme ve yeni modeller oluşturmaya, yani içe dönük çalışmalarla geçti. Önümüzdeki dönem, oluşturulan modellerin, çalışma, siyaset oluşturma ve kent siyasetine yön verme, yani dışa dönük faaliyetlerinin öne çıkacağı bir dönem olacak. Bu dönemde CHP Tepebaşı Örgütünü, Eskişehir siyasetinin en etkili ve en konuşulan örgütü olarak öne çıkaracağız.

İşte yeni dönemde, somut başarı örneklerinden modeller çıkararak, aksayan ve eksik yönlerimizi tamamlayarak, devrimci solcu çizgimizden, emperyalizme ve sömürüye karşı duruşumuzdan ve Atatürk’ün yolundan sapmadan, sadece ve sadece Cumhuriyet Halk Partisini iktidar yapmak niyetiyle Tepebaşı İlçe Başkanlığına yeniden aday olduğumu açıklıyorum.

Bu önemli anımda yanıma bulunarak destek olduğunuz için hepinize çok teşekkür ederim. Partimize ve ülkemize hayırlı olsun.”

Editör: TE Bilişim