AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı; Han, Seyitgazi, Alpu, Mihalıççık ve Beylikova ilçelerinin danışma toplantılarına katıldı. Toplantılara yoğun katılım olduğu görülürken, danışma toplantılarına; AK Parti Eskişehir Milletvekilleri, İl Başkanı Av. Zihni Çalışkan, il yönetimi ve ilçe teşkilatları katıldı.

 Toplantılarda konuşan Nabi Avcı, sözlerine Hicri yılbaşını tebrik ederek başladı. Sadece seçim zamanı değil her zaman sahada olduklarını belirten Avcı, “Dış ilçelerimizdeki sorunları daha ivedi bir şekilde çözmek için size yeni sistemden bahsetmek istiyorum. AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı tarafından Eskişehir dış ilçelerden sorumlu koordinatör vekil olarak Emine hocamız görevlendirildi. Artık işlerde dost, ahbap olayı kalmayacak. Emine hocamızın koordinatörlüğü ile el birliğiyle ilçelerimizde daha sistemli, daha örgütlü, projeleri bilerek ve takip ederek sorunları bizzat çözeceğiz” dedi.

Görevimiz 15 belediyeyi alacak şekilde çalışmak

Siyaseti “Halka hizmet Hakk’a hizmet” düsturuyla yaptıklarını söyleyen Avcı sözlerine şöyle devam etti: “ Bizim için siyaset ‘Halka hizmet Hakk’a hizmet’ düsturuyla yapılan ulvi bir vazifedir. Sorumluluk sizin üzerinizde olduğu zaman gayret edersiniz ancak tevfik yani başarı Allah’tandır. Hiç kimse ben böyle çalıştım, şöyle nutuk attım da şöyle oldu diyemez. Bunların hepsi hikayedir. Bize düşen gayret etmektir. Eskişehir’de Büyükşehir ile beraber 15 belediye var. Görevimiz bütün belediyeleri kazanacak şekilde gayret göstermektir. Şimdiden çalışmalara başlamalıyız. 

2019 Türk Dünyası Eğitim Başkentliği Eskişehir’e çok yakışacak

Hükümetimizin Eskişehir’de büyük hizmetleri var. İnşallah bundan sonra da olacak. .  Şu an konuştuğum kültür evidahil olmak üzere Eskişehir’in bütün ilçelerinde kültürmerkezleri inşa edildi. Eskişehir 2013 yılında Türk Dünyası Başkenti ilan edilmişti, hatırlayacaksınız. Bu eserler o çervevede kurulan Türk Dünyası Ajansı ve onun devamı olan Türk Dünyası Vakfı’nın kazanımları. Ben bu vesile ile o zaman ki Valimiz Güngör Azim Tuna ve yönetim kurulu üyelerine daha sonra Türk Dünyası Vakfı’nın mütevelli heyetine ve bütün çalışanlarına teşekkür ediyorum. Türk Dünyası Ajansı ve Türk Dünyası Vakfı sadece bu hizmetlerle kalmadı. Eskişehir’e yeni stadyum ve kültür merkezleri kazandırdı. 10 bin üzerinde çocuğumuzu ata topraklarımız olan; Türkmenistan, Azerbaycan, Kırım, Bosna Hersek, Kıbrıs ve Selanik’e öğretmenleriyle birlikte gönderdi. Bunlar önemli kazanımlardı. Sayın Cumhurbaşkanımız’ın 12 Haziran günü Eskişehir’e geldiğinde söylediği müjdeyi hatırlayalım. Eskişehir’i 2019 Türk Dünyası Eğitim Başkenti ilan etti. Türk Dünyası Kültür Başkentliği’nde kazandığımız tecrübeler inşallah çok faydalı olacak. Eğitim başkentliği, URAYSİM gibi birçok teknolojik merkezimizi repertuarımıza katacak bir uygulama olacak. Bu büyük hizmetlerin şimdiden şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.

Hep beraber hayırlı hizmetler etmek nasip olsun

Zihni Çalışkan öncülüğünde çok ahenkli bir heyet oluştu. İlçe danışma toplantılarında bunu açıkça görüyoruz. Arkadaşlarımız sahaya hakim vaziyetteler. Zihni Çalışkan ve mesai arkadaşlarına yol açıklığı diliyorum. Allah hep beraber hayırlı hizmetler etmeyi nasip etsin, yolumuz açık olsun. Bundan önce vazife yapan il başkanlarımıza da çok teşekkür ediyorum.  Geçtiğimiz dönem İl Başkanımız Dündar Ünlü ve milletvekili adayı olmasıyla beraber görevi devralan Murat Özcan kardeşime ve ekibine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”

Editör: TE Bilişim