Liberal Demokrat Parti Eskişehir İl Başkanı Önder Artan, Türk Eğitim  Sen ve Eğitim Bir Sen sendikalarını ziyaret ettiğini belirterek, sendika başkanlarında eğitim sorunları konusunda görüş alışverişinde bulunduğunu söyledi.
LDP olarak serbest kıyafet olmasını istediklerini belirten il başkanı Önder Artan, “Yalnız türbanla sınıfa giren öğrenciler şortla, flarla, şapka ve dövme ile sınıfa giremiyorlar.O zaman bu yönetmelik niye çıkarıldı. Sadece türbanlı öğrencilerin girmesi için mi bunu yetkililere soruyorum? Lise eğitiminde serbest kıyafet olabilir. Ama ortaöğrenime kadar inmesine karşıyız” dedi.
İktidara geldiklerinde  eğitim sisteminde vergiyi kaldıracaklarını dile getiren LDP İl Başkanı Artan şunları söyledi: “Eğitimin git gide ileri gideceğine geriye gittiğini görüyorum. Avrupa’daki eğitimden çok gerideyiz.Bu sistemle öğrencilerin zarar göreceğini düşünüyorum. Atamalar için %yüzde 60 milli eğitimin notu alınıyor. Yüzde 40 ise aile başkanları, öğretmenler ve öğrencilerin notu alınıyor.İktidar yanlısı sendikaya üye olanların işine yarayan bir sistem olduğunu düşünüyorum.Yarı yarıya olması kanaatindeyim.”
 

Editör: TE Bilişim