CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Av.Atilay Dalgıç, AK Parti Tepebaşı ilçe Başkanı Hakan Çzmelioğlu'na yanıt verdi. Dalgıç, " Eğer bir siyasi parti, halka hizmeti engellemeyi bir siyaset biçimi olarak benimsemişse, artık halk düşmanına dönüşmüştür ve sonu yakındır.

            Eskişehir, maalesef bu konuda yıllarca büyük talihsizlik yaşadı. Büyükşehir Belediye Meclisindeki çoğunluğunu halka hizmeti engellemek için kullanan AKP zihniyeti yüzünden Eskişehir yıllarca zarar gördü.

            AKP Tepebaşı İlçe Başkanı da, aynı sığ siyaseti sürdürme peşinde. Sayesinde Eskişehir, yol ve kaldırım yapılmasına karşı çıkan bir ilçe başkanını da görmüş oldu.

            Tepebaşı İlçemizin bazı mahalle ve sokaklarındaki yol ve kaldırımlar, çeşitli idarelerin alt yapı çalışmaları sebebiyle bozulmuştu. Şimdi, Eskibağlar mahallemizde 43 sokak ve Yenibağlar mahallemizde 23 sokak ile Güllük mahallemizde; yaya öncelikli, parklanmayı en aza indirecek bir yenileme çalışması yapılmaktadır. AVM’lere yakın olan bu mahallelerde, AVM’lere gelen araçların sokaklara park etmesi, öncelikli araçların ulaşımını zorlaştırmaktadır. Bu sebeple, yaya akışının rahatlaması için, düzensiz araç parkının yapılmayacağı bir sokak düzenlemesi planlanmıştır. Bunun yanında, yenilenen sokaklarda yaya akışı artacağından, yayaları, engellileri, bebek arabalarını, temizlik araçlarını ve öncelikli araçları esas alan bir yol ve kaldırım çalışması sürdürülmektedir. Yani, Tepebaşı Belediyesinin insan ve çevre odaklı hizmet anlayışı, sokaklara yansıtılmaya devam edilmektedir.

            Bölgede, Haziran ayında çalışmalar başlamış ve alt yapı tesisleri ile ilgili sıkıntılar kısa sürede çözülerek çalışmalar hızla sürmektedir. Bilindiği gibi, asfaltlama çalışması, sıcak havada yapılması gerektiğinden, mecburen yaz aylarında ve asfalt plentlerinin hizmet verdiği tarihler esas alınarak yapılmaktadır. Bu teknik detaylardan bihaber olanlar, elbette neden şimdi yapılıyor diye sorabilirler.

            Ayrıca Tepebaşı Belediyesi tarafından mahalle bazında yapılan anket çalışmalarındaki sonuçlar ve sokakların fiziki durumları göz önüne alınarak, kaldırımların genişletilmesi, yolların tek yön uygulaması yönündeki çalışmalarımız planlandığı şekilde sürdürülmektedir. Çalışmaların hızlı yürümesi içinde mahalleler özelinde ihaleye çıkılmış, yol ve kaldırım ihtiyacı olan mahalle ve sokakların bir an önce bitirilmesi hedeflenmiştir.

            Daha önce örnekleri diğer bazı mahallelerde görülen bu yol ve kaldırım çalışmaları sonucu, Tepebaşı’na yakışır, modern sokaklar ortaya çıkmış, sokaklarda araç parkı azaldığı için de, yaya trafiği ve buna bağlı olarak sokak esnafının işleri artmıştır.  

            Yol ve asfalt çalışması elbette gürültü ve toza sebep olacak ve çevreye rahatsızlık verecektir. Ancak bunun dünyada başka bir yolu da yoktur. Tepebaşı Belediyesi’nin hizmet anlayışına alışık olan bölge halkı, kısa süreli bu rahatsızlıklarda, bugüne kadar anlayış göstermiş, bundan sonra da gösterecektir. Çünkü sonunda çok güzel bir hizmet ortaya çıkacağını iyi bilmektedir.

            Tüm bu gerçekler ortadayken, yol ve kaldırım yapılmasına “zulüm ve eziyet” diyen bir kişiyi halkımızın ciddiye almayacağı ortadadır. Hizmet edeni ve hizmete karşı çıkanı çok iyi bilen halkımız, bugüne kadar Tepebaşı’nda hizmet edene destek olmuş, hizmete engel olanlar ise sürekli kaybetmiştir.  

            Aslında AKP Tepebaşı İlçe Başkanının yaptığı açıklama, çaresizliğini de gösteriyor. Çünkü, Tepebaşı’nda, AKP siyasetine malzeme olacak bir olumsuzluk bulmak mümkün değil. Belediye iş yapmadı diye eleştiremeyince, niye iş yapıyor diye eleştirmeye kalkmak bu çaresizliğin sonucudur. Bunun adı kara mizahtır. Diğer yandan da AKP zihniyetini ortaya koyması açısından ibret vericidir. AKP’nin bildiği siyaset tarzı, halkı aç ve muhtaç bırak, sonra da sömür, belediye CHP’li ise, iş yaptırma, engelle, halk perişan olsun ve CHP’ye oy vermesin anlayışıdır. Bu sığ ve sakat bir zihniyettir ve fayda getirmez.

            AKP Tepebaşı İlçe Başkanının, esnaf kan ağlıyor tespiti yerinde ve önemli bir tespittir. Ancak esnafın perişanlığının sebebi sokağına yol ve kaldırım yapılması değil, pandemide sahipsiz bırakılmasıdır. Türkiye yönetilemediğinden, Türkiye’nin her yerinde, yolu iyi olan esnaf da, kötü olan esnaf da perişan haldedir.

            AKP’nin, halktan uzak, mantık dışı bu siyaset anlayışından, siyaseten hoşnut olmamız gerekse de, Eskişehir’imizin menfaati her şeyin üstünde olduğundan, geçmişten ders almalarını ve halkın menfaatlerine aykırı kara siyaseti bırakmalarını bir kez daha tavsiye ediyoruz. Bu yol çıkmaz sokaktır. "

Editör: TE Bilişim