CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü mazbataların aldıktan sonra ilk ziyaretlerini Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Eskişehir Şubesi’ne yaptı.

Dernek binasında şehit yakınları ve gazilerle bir araya gelen Çakırözer ve Süllü, “ Vatanımızı, ülkemizin bağımsızlığını savunurken, birlik ve beraberliğimizi korumak için şehit olan her bir evladımızı bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz. Aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimize minnettarız” dedi.

Ziyaretleri sırasında iktidar mensuplarının şehit cenazelerine kimlerin katılıp katılmayacağına ilişkin ayrımcı söylemlerine de dikkat çeken Çakırözer ve Süllü, “Aziz şehitlerimiz iktidarın ya da partilerin değil tüm milletimizin evlatlarıdır.  Şehitlerimiz üzerinden siyaset yapılmasını asla kabul etmiyoruz” dedi.

Mazbatalarını alan CHP Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü ilk ziyaretlerini Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği’ne gerçekleştirdi.  Dernek Başkanı Hacı Şahin ile şehit ve gazi yakınları ile bir araya gelen Çakırözer ve Süllü, sıkıntı ve talepleri dinledi.

ŞEHİTLERİMİZ TÜM MİLLETİMİZİN EVLATLARIDIR

Ziyaretleri sırasında iktidar mensuplarının geçtiğimiz günlerde şehit cenazelerine kimlerin katılıp kimlerin katılmayacağına ilişkin açıklamalarına dikkat çeken Çakırözer ve Süllü, “Şehitlerimiz bir siyasi partinin değil, vatanımızın, milletimizin, Türkiye Cumhuriyetinin evlatlarıdır. Bizlerin önceliği şehit cenazelerinin olmamasıdır. Bizler şehitlerimiz üzerinden siyaset yapılmasını asla kabul etmiyoruz” dedi.

MECLİS’TE HAKLARINIZIN TAKİPCİSİ OLACAĞIZ

Derneğin yöneticileri ile şehit ve gazi yakınlarıyla yaptığı görüşmelerde sık sık talepleri dinlediğini ve talepleri Meclis gündemine taşıdığını dile getiren Çakırözer, “Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Meclis’te şehit yakınlarımız ve gazilerimizin haklarının, taleplerinin takipçisi olacağım. Siz şehit yakınları hepimize, tüm milletimize, tüm ulusumuza emanetsiniz. Şehit ve gazi yakınlarımızın her talebini hayata geçirmek, her ihtiyacını karşılamak hepimizin boynunun borcudur. Yol arkadaşımız Jale Nur Süllü ile birlikte Meclis’te hep birlikte şehit yakınlarımız ve gazilerimizin talep ve isteklerinizin sonuna kadar takipçisi olacağız” diye konuştu. Çakırözer, “Vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi bir kez daha saygı ve rahmetle anıyoruz. Bizim güvenliğimiz için büyük kahramanlıkla mücadele veren şehit ve gazilerimizi nesiller boyu unutmayacağız” dedi.

Editör: TE Bilişim