Cumhuriyet Halk Partisi arada verdiği Pazar toplantısını bu hafta gerçekleştirildi. Toplantıya CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar’ın yanı sıra, CHP Milletvekilleri Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ile bir çok partili katıldı.

Pazar toplantısında konuşan CHP’lilerin gündeminde 31 Mart yerel seçimleri vardı. CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar,  Eskişehir’de bir miting düzenleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Eskişehir’de açıkladığı projeleri eleştirerek, Cumhurbaşkanının yanlış yönlendirildiğini öne sürdü.  

Cumhurbaşkanı yanlış yönlendiriliyor

“Cumhurbaşkanının Eskişehir’de URAYSİM’in temelini atacağız” sözlerini hatırlatan CHP İl Başkanı Abdüldakir Adar, “ Hepinizin bildiği gibi ‘URAYSİM’ 2012 yılında temeli atılan ve Alpu’da binaları inşa edilen bir alan. Bir başka söylemi ise Şehir Hastanesi yakında bitecek. Onu hizmete açacağız. Şehir Hastanesi açılalı da aşağı yukarı 3 ay oldu. Bu bilgilendirmeler ne kadar yanlış olursa toplum da o kadar yanlış yönlendiriliyor. Yine aynı partinin Büyükşehir adayı bir televizyon programında sanki 10 yıllık belediye başkanlığı döneminde sayın Yılmaz Büyükerşen tarafından yapılan tramvaydan tutun da tematik parklara kadar tüm işleri kendisi yapmışçasına bir söylem içerisindeydi. Herhalde Eskişehirliler bu tavsiyelere kanacak durumda değildir. Kanmadıklarını da 31 Mart da kullanacakları oyla son derece net olarak gösterecekler” dedi.

 Ülkede ekonomik krizin en üst noktaya doğru hızla tırmandığını da kaydeden Adar, “Ülkede resmi anlamdaki işsiz sayımız yaklaşık 8 milyonu buldu. Bu son derece önemli bir rakam. Ülkeyi yönetmek de olanların ülkeyi hangi noktadan nereye taşıdıklarının göstergelerinden bir tanesi” şeklinde konuştu.

Baharı hep birlikte getireceğiz

Yerel seçimlere bir hafta kaldığını hatırlatan CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, bir gazetecinin CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu dar ağacında idam ettirmeye yönelik tehdit içeren sözlerini eleştirdi.

Çakırözer, “Ülkede öyle bir iklim yaratılmış ki bizim CHP’lilerin hiçbir zaman tasvip etmediği, hiçbir zaman kullanmadığı bir üslupla gerek bizim genel başkanımıza gerek ittifak içerisinde olduğumuz İYİ Parti Genel Başkanına ağzı alınmayacak sözler, tehditler, hapse attırmalar, kendini bilmez bazı densiz yazarların genel başkanımıza seni de böyle idam edeceğiz tehditleri vs. yani ülke savaşa mı gidiyor seçime mi gidiyor insanlar bunlara baktığında şaşırabiliyor. Biz her zaman soğuk kanlı, her zaman vatan sevgisi içinde olan CHP’liler biz önümüze bakacağız. Biz 31 Mart günü de bakacağız. 31 Mart sadece Eskişehir’de değil inanıyorum ki Türkiye’nin dört bir yanında baharı hep birlikte getireceğiz” diye konuştu.

Şehirler öğretir

Partisinin Pazar toplantısında konuşan CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü de sözlerin en güzelini 31 Mart’ta seçim sonuçlarını duymaya başladıklarında söyleyeceklerini dile getirdi.

Bakanların sırasıyla kente geldiğini ve bir şeyler söylediğini iddia eden Süllü şunları söyledi:

 “Bakın sıraya girdiler. Bakanlar bir bir geliyor. Biri geliyor diyor ki Eskişehir’de ne yapıldı belediyecilik adına, Eskişehir neden bir Kayseri, bir Konya olmasın diyor. Belediyeciliği sadece yollardan ve binalardan ibaret görenler bunu söyleyebilir. Ama bu şehir sadece yollardan ve binalardan ibaret olamaz. Öyle bir şehir düşünülemez. Şehirler 24 saat canlıdır. Canlı birer organizmadır. Şehirler öğretir. Şehrin sokakları insanları davet eder. Biz bu Eskişehir’de huzurlu, mutlu ve güvenli yaşıyoruz.”

Eskişehir belediyeleri başarılıdır

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt da konuşmasında iktidara yüklenirken yapılan seçim çalışmaları hakkında bilgi verdi. Kurt şunları söyledi:

“Kasım 15’den beri çok ciddi bir çalışma yürütüyoruz. Eskişehir’de girmediğimiz konut, iş yeri kalmadı ve bütün partili arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İnanarak, bize güvenerek bir çalışma içindeler. İnanan arkadaşlarımızın inancın boşa çıkarmayacağız. Son hafta, 31 Mart’ta zaferi elde ettikten sonra da 5 yıl boyunca halkçı, katılımcı, solcu, sosyal demokrat belediyeciliği en zirve noktasına getirmek için Odunpazarı’nda 24 saat çalışmaya şimdiden söz veriyoruz. Pek çok konuda yalanlar üretiliyor.  Ama Eskişehirli bu yalanlara asla ve asla inanmıyor. Ne kadar yalan söylerlerse söylesinler güneş balçıkla sıvanmaz. Eskişehir belediyeleri başarılıdır. Türkiye’ye örnek olmaktadır.”

Editör: TE Bilişim