Halkların Demokratik Partisi Eskişehir örgütü yönetici ve üyeleri Adalar Migros önünde basın açıklaması yaparak savaş ve şiddetin ortamını yaratma durumunun her gün yeniden planladığını öne sürüldü.

HDP Eskişehir Örgütü Eşbaşkanı Halit Kurt  yaptığı konuşmada AKP’nin B ve C planlarının da ‘yine zorbalık ve şiddetten başka bir şey olmadığını ileri sördü. Gezi direnişi ve yıldönümü eylemlerinde yaşananları hatırlatan Kurt, “Kendi halkının en meşru taleplerine karşı insanlık dışı uygulamalar, hoşgörüsüzlük, tahammülsüzlük, kimyasal gazlar, kimyasal sular, plastik mermi, bazen gerçek mermi şeklinde görüldü. Yeni oluşum ‘Güvenlik Timleri ‘de hep sahnedeydiler. Biliyoruz ki bu sivil muhafızlar AKP’nin güvenliği için kuruldu” diye konuştu.

Soma’da yaşanılanın kaza değil katliam olduğunu vurgulayan Eşbaşkan Halit Kurt şunları söyledi:

“Esnek çalışma modellerini, özelleştirmeleri, taşeronlaşmayı, güvencesiz iş hayatını, serbest piyasa modellerini, örgütsüzlüğü, devletin sahte denetim mekanizmalarını işçiler mi istedi. İnsan kendi kendinin yaşamına niye kast etsin ki? Roboski’nin Reyhanlı’nın daha nice faili meçhul Kürt halkının hesapları verilmemişken şimdi de Lice’de bunlara benzer durumlar yaşanmakta. Bu hükümet barış marış istediği yok. İcraatlarının hepsi siyasi rant. Tüm bu şiddet ortamına dur demek, Barış istemek, işçilere, emekçilere halklara yani bize düşüyor.”

Editör: TE Bilişim