CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer Başbakan Binali Yıldırım'ın üst üste kullandığı "Tatar'ı gitti, beteri geldi" sözlerini dün Meclis gündemine taşıdı.  Başbakan Binali Yıldırım’a Kırım Tatarlarından özür dilemesi çağrısında bulunan Çakırözer, “ Başbakan'ın bu sözleri başta Türkiye olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki  Tatarları ve yaklaşık 130 bin Kırım Tatar soydaşımızla birlikte yaşadığımız Eskişehir’imizi derinden yaralamıştır! Başbakan bir an önce sözlerini düzeltmeli ve Kırım Tatarı soydaşlarımızdan özür dilemelidir” dedi.
CHP’li Çakırözer aylardır iddianameleri hazırlanmayan tutuklu gazetecilerin iddianamelerinin ne zaman hazırlanacağını da Başbakan Binali Yıldırım’a sordu. Avrupa Konseyi’nin İnsan Hakları Raportörü’nün basın özgürlüğü konusunda ağır eleştirileri hatırlatan Çakırözer, tutuklu gazetecilerin iddianamelerinin bir an önce hazırlanmasını istedi
 
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer Başbakan Binali Yıldırım’ın Kırım Tatarları için kullandığı "Tatar'ı gitti, beteri geldi" sözlerini dün TBMM Genel Kurul gündemine taşıdı. Başbakan Binali Yıldırım’a Kırım Tatarlarından özür dilemesi çağrısında bulunan CHP’li Çakırözer, “Başbakan Binali Yıldırım bir an önce bu sözlerini düzeltmeli, Kırım Tatarı soydaşlarımızdan özür dilemeli ve Kırım Tatarlarının gönlünü almalıdır” dedi.
KIRIM TATARLARI ÖZÜR BEKLİYOR
Başbakan Binali Yıldırım’ın üst üstte kullandığı bu sözlerinin başta Türkiye olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki Tatarları derinden yaraladığının altını çizen Çakırözer, “ Başbakanın bu sözleri yaklaşık 130 bin Kırım Tatarı soydaşımızla birlikte yaşadığımız Eskişehir’imizi de derinden yaralamıştır. Kırım Tatarları ana vatanlarından çıkmak zorunda kalıp Türkiye'ye yerleştikleri günden bu yana devletimize bağlı olan, Çanakkale'de ve Millî Mücadele'de cephelerde; güneydoğuda ise teröre karşı sayısız şehitler vermiş bir topluluktur. Sayın Başbakan bir an önce sözlerini düzeltmeli ve Kırımlı soydaşlarımızdan özür dilemelidir” diye konuştu.
SOYDAŞLARIMIZLA TAM DAYANIŞMA İÇİNDEYİZ
Konuşmasında Başbakan Binali Yıldırım’ın Kırım Tatarlarını hedef almadığına inanmak istediğini de dile getiren Çakırözer, “ Bizler dünyanın neresinde olursa olsun Kırım Tatarlarına yönelik yapılan her türlü haksızlığın karşısındayız. Kültürler ve renkler mozaiği olan Anadolu’nun kadim topraklarında soydaşlarımızla, akrabalarımızla her zaman ve her yerde dayanışma içindeyiz, olmaya da devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
GAZETECİLERİN İDDİANAMELERİ NE ZAMAN HAZIRLANACAK?
Aylardır iddianameleri hazırlanmayan tutuklu gazetecilerin iddianamelerinin ne zaman hazırlanacağını da Başbakan Binali Yıldırım’a soran Çakırözer, “ Görüşü, düşüncesi, yazısı, çizgisi nedeniyle gazeteci ve yazarların özgürlüklerinden mahrum bırakılması en büyük hak ihlalidir. Herkes düşüncesini özgürce ifade edebilme özgürlüğüne sahiptir. Birçok gazetecisi, yazarı, akademisyeni tutuklu olan ülkemizde Kurucu üyesi olduğumuz Avrupa Konseyi’nin İnsan Hakları Raportörü önceki gün açıkladığı raporda basın özgürlüğü konusunda ağır eleştiriler yapıp ülkemizin alarm verdiğini açıkladı. Aylardır tutuklu bulunan Cumhuriyet çalışanları ve diğer gazetecilerin iddianameleri ne zaman hazırlanacaktır? Bu gazeteciler hâkim karşısına ne zaman çıkacaktır?” diye konuştu.
 
Editör: TE Bilişim