CHP EskişehirÖrgütü’nde partililerle bayramlaşma gerçekleştirildi.  Bayramlaşmada konuşan il başkanı Sinan Özkar, Başbakan’ın Tülomsaşla ilgili konuşmalarını ‘Başbakan Komik adam’ diye nitelendirdi.
Bayramlaşmada ilk konuşmayı CHP İl Başkanı Sinan Özkar yaptı. AKP hükümetini eleştirerek konuşmasına başlayan Özkar, bayramın kutlanamaz hale geldiğini, seviçli bir gün yaşanam hale getirildiğini öne sürerek sorumluluğun hükümet ve Cumhurbaşkanına ait olduğunu söyledi.
Ülkenin güvenlik açıklarının oluşmasında ülkenin itibarsızlaştırmasında izlediği siyaset ülkeyi bataklığa süreklediğini öne süren CHP İl Başkanı Sinan Özkar, Başbakan Binali Yıldırım’ın Eskişehir ziyaretini eleştirdi.  “Yeni Başbakan geçenlerde de Eskişehir’e geldi. Komik bir adam” diyen Özkar, “Ne konuştuğunun farkında değil.  Diyor ki Demiryolu geçidini kapattık. Üstünü yeşil alan yaptık. Bunu da övünçle söylüyor.  Allah aşkına yeşil alan gören var mı orada?  Komik adamın vermişler eline” dedi.
Başbakan’ın, Büyükerşen’e ‘Tramvayı Tülomsaştan niye almamış” diye sözlerine “Eskişehir’de yaşıyoruz, Tülomsaş tramvay üretiyor da bizim mi haberimiz yok” diye yanıt veren CHP İL Başkanı Sinan Özkar, “TÜLOMSAŞ bu Cumhuriyet’in kurduğu en ciddi fabrikalardan biriydi.  Ama bugün sadece vida sıkan, boya yapan bir kurum haline getirdiler.  Arkasına gözünü diktiler, lojistik merkezi diye bir yer kurdular Hasan Bey Çiftliği’nin orada. Başbakan diyor ki neden buradan almıyorsunuz? Kardeşim Kayseri, Konya, İstanbul neden almıyor? TÜLOMSAŞ’ın çünkü tramvay, vagon, lokomotif üretimi yok. Sadece montaj yapan, boya yapan, vida sıkan hale getirildi. Ülkemiz ciddiyetsiz bir şekilde yönetiliyor. Bunların elinden bir an önce kurtulmamız lazım” diye konuştu.
Başbakan’ın bile işgüvencesi yok
“Bayramı bayram yapan içindeki samimiyettir, dayanışmadır” diyen Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, AKP hükümetine yüklendi. Türkiye’de böyle bir samimi bir ortam olmadığını öne süren Kurt, “Türkiye’de bugün maalesef böyle bir samimi ortam yok. Türkiye’yi yönetenler kötü yönetiyor, yanlış yönetiyor.  Cumhurbaşkanı gibi, Başbakan gibi herkesi kucaklaması gereken kişiler bizleri ötekileştiriyor. Sanki yüzde 50 onların geri kalan yüzde 50 başkalarınınmış gibi davranıyorlar.  Bu da toplum da kavgayı her zaman hazır halde tutuyor.  Kürtler ölüyor Türklerin sesi çıkmıyor, Türkler ölüyor Kürtlerin sesi çıkmıyor.   Ama bu ülkede iç savaştan faydalanan iktidar sadece güçleniyor.  Her gün yeni yeni baskı unsurlarını hayata geçiriyorlar ver herkesi korkutuyor, korkuttuğunu zannediyor” şeklinde konuştu.
Başbakan Yıldırım’ı da eleştiren Kurt şunları söyledi:
“Başbakan Eskişehir’e geldiği zaman diyor ki belediyeyi onlara verdiniz ama belediye meclisini biz aldık.  Böyle bir yaklaşım olur mu?  Böyle bir mantık olur mu?  Bu mantık Türkiye’yi faşizm noktasına getiren bir mantıktır.  Bunu reddediyorum, şiddetle kınıyorum. Herkesi kucaklamak gerekiyor. Ülkede artık Başbakan’ın bile iş güvencesinin kalmadı.”
Bayramlaşmaya katılan CHP’nin eski milletvekillerinden ve parti üst düzey yöneticiliği yapmış Cevdek Selvi, eski günleri ve arkadaşlarını yadederek iktidarı indirmek için birlik ve beraberlik mesajı verdi. CHP PM üyesi olan Sevda Kılınç’da yaptığı kısa konuşmada Eskişehir’in şanslı bir il olduğunu, belediyelerin başarılı olduğunu belirterek “Buruk bir bayram. Kan ve gözyaşı içindeyiz. Başbakan İzmir milletvekili . Milletvekili olarak İzmiri’i anlayamadı. Onlar, şehirlerin rantlarından anlarlar” dedi.
 
 
Editör: TE Bilişim