Başbakan Binali Yıldırım, yarın yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası çeşitli müjdelerin verileceğini bildirdi.
Yıldırım, ilk olarak Eskişehir Valisi Azmi Çelik’i ziyaret etti. Başbakan Yıldırım ardından Eskişehir Vilayet Meydanı’nda düzenlenen kentte yapımı tamamlanmış tesislerin toplu açılış törenine katıldı. Burada konuşan Binali Yıldırım, müjdelerle alakalı, “Önümüzde bayram var. Yarından sonra bayram. Yarın Arife. Arife gününde Bakanlar Kurulu sonrası bayram müjdesini de milletimizle paylaşacağız. Gerek Doğu’da ve Güneydoğu’da gerek Türkiye’de; ekonomik teşvikler ve müjdeler esnafımıza, işçimize, işverenimize, köylümüze bütün toplum kesimlerinin hasretle beklediği müjdeyi de yarın vereceğiz. Hayırlı uğurlu olsun diyor, bayramınızı tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.
“Zannedersiniz ki belediye yaptı”
Eskişehir’e 12 alt ve üst geçit yaptıklarını kaydeden Yıldırım, “Türkiye’nin doğusunu batısını bölünmüş yollarla donattık. Bölünmüş yollar artık hayat kurtarıyor. İşte Eskişehir. Eskişehir’i bir baştan bir başa alt-üst geçitler var değil mi? Zannedersiniz ki belediye yaptı. Orada burada caka satıyorlar. Bakın benim bakanlığım döneminde Eskişehir’e tam 12 tane alt-üst geçit köprülü kavşak yaptım. Hatırlamakta fayda var. Kanlıpınar Organize Kavşağı 1, Estim Organize Kavşağı 2, Alpu Köprülü Kavşağı 3, Kartal Alt Geçidi 4, Muttalip Alt Geçidi 5, Sakarya Alt Geçidi 6, Kütahya Köprülü Kavşağı 7, Anadolu Alt Geçidi 8, Batıkent köprülü Kavşağı 9, Sümer Köprülü Kavşağı 10, Fuar Köprülü Kavşağı 11, Havaalanı Alt Geçidi 12. Tam 12 tane alt üst geçit Eskişehir’e hayırlı olsun, uğurlu olsun. Belediye meclisinde AK Parti’ye oy verdiniz. Yerelde meclis belediye de AK Parti’nin. Onun için Eskişehir’e ne yaparsak azdır. Eskişehir karşılığını fazlasıyla veriyor. Bu konuda hiçbir tereddüdümüz yok ve biz Eskişehir’den hiç elimiz boş dönmedik. Elimiz boş da gelmedik. Bugün 2 milyarlık, 2 katrilyonluk eserleri de Eskişehir’e vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. 2002’de Eskişehir’de ne kadar bölünmüş yol vardı? Tahmin edin. Peki 90 kilometre. Yol yokta ilçelerin girişleri çıkışları, şehrin girişleri çıkışları mecburi. Bunun üzerine kadar bölünmüş yol koymuşuz? 220 kilometre. Tam 220 kilometre” dedi.
Eskişehir’e yapılan ve yapılacak hizmetler
“Eskişehir’e sadece hızlı treni mi getirdik?” diyen Yıldırım, şöyle devam etti:
“Hayır. Eskişehir’in ortasını boydan boya geçen demir yolu hattını gara kadar yaklaşık bin 600 metre yerin altına aldık ve yerin üstüne de gayet güzel bir yeşillik alana dönüştürdük. Şimdi daha güzel bir şey yapıyoruz. O da Eskişehir’e güzel bir stadyum yapıyoruz. Bu stadyumla İnşallah Eskişehir, tekrar Süper Lig’de hak ettiği yeri alacak. Alpay da artık Eskişehir’de işin başında. İnşallah yeni sezonda Es-Es de çok güzel işler başaracak. Eskişehir OSB’nin yakınında hem OSB’ye hem de diğer amaçlı Hasanbey Lojistik Merkezini kurduk, hizmete aldık. Ülke çapındaki konut seferberliğinden Eskişehir’de hakkına düşeni aldı. Bugüne kadar Eskişehir’de 9 bin 300 konutu yapıp, hak sahiplerine teslim ettik. Bununla işler bitiyor mu? Bitmiyor. Çünkü ömür biter, yol bitmez. Ömür biter, iş bitmez. Allah sağlık sıhhat versin. Allah birlik ve beraberliğimize zarar verenlere müstahak oldukları cezayı versin. Islah etsin. Ama kim bu ülkeye zarar vermeye kalkarsa ay-yıldızlı bayrak elinde 79 milyon vatan evladını karşısında bulur. 600 yataklı Yunus Emre Eğitim Araştırma Hastanesi bitmek üzere. Yetmedi, bin 85 yataklı Şehir Hastanesi’ni de yapıyoruz. Az önce stadyumu söyledim, stadyumu bitiriyoruz ama eski stadyumun yerine hiç kimse göz dikmesin. Orası Eskişehir’in en büyük şehir parkı olacak. Hayırlı uğurlu olsun.”
Editör: TE Bilişim