CHP Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü, Basında Sansürün kaldırılmasının yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajda ülkemizde basının büyük baskı altında bulunduğu bir ortamda bayramını kutladığını söyledi.

Milletvekili Süllü’nün mesajı şöyle:

“Demokrasinin sağlıklı olarak işleyebilmesi ve toplumun doğru haber alabilmesi açısından temel yapıtaşı görevi gören basın, siyasal iktidarın her geçen gün artan baskısı altında görevini yerine getirmeye çalışmaktadır. Bu nedenle 24 Temmuz Basında Sansürün Kaldırılmasının Yıldönümü ve Basın Bayramı, ülkemizde basının büyük baskı altında bulunduğu bir ortamda kutlanmaktadır.

Muhalif kavramının yok edilerek ‘benden olmayan düşünce yaşamasın’ anlayışının egemen kılındığı ve basında tek sesin hâkim kılınmaya çalışıldığı son yıllarda, basında tekelleşme ve basın kurumlarının kapatılması nedeniyle işsiz kalan basın emekçilerinin sayısı kaygı verici şekilde artmaktadır.

Farklı düşüncelerin demokrasimizi zenginleştirecek ve uzlaşı ortamına katkı sağlayacak en önemli değer olduğu gerçeği doğrultusunda, bu ortamı oluşturacak güç olan basının tüm olumsuz koşullara karşın görevini yerine getirmesi toplumsal açıdan büyük önem taşımaktadır.

Tüm bu olumsuzluklara karşın zor koşullarda çalışan, mesleğinin ilkelerine bağlı ve toplumu haberdar etme görevini yerine getirdiği için haksız şekilde tutuklanan tüm basın emekçileri ile her şeye rağmen direnen basın kurumlarının bayramını kutluyorum.”

Editör: TE Bilişim