Tepebaşı ve Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi olan Zihni Çalışkan’ın il başkanlığına atanmasının ardından bu görevlerinden istifa edip etmeyeceği merak konusu  oldu.

24 Haziran yapılan Cumhurbaşkanı ve Milletvekilliği Genel Seçimlerine yönelik aday adaylığı nedeniyle görevinden istifa eden İl Başkanı Dündar Ünlü’nün yerine vekaleten Murat Özcan atanmıştı. Dün gerçekleşen atamalarla İl başkanlığına asaleten Zihni Çalışan atandı.  Çalışakan'ın il başkanlığına atanmasından sonra  Tepebaşı Belediyesi  ve Jale Nur Süllü'nün istifasının ardından getirildiği Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyelikleri görevinden istifa edip etmeyeceği merak konusu oldu.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Çalışkan, “Genel Merkezimizle bunu konuşacağız. Dün aslında bu konuyu kendilerine iletmek istiyordum ancak bir türlü fırsatını bulamadım. İlerleyen günlerde bir görüşmemiz olacak. Benim istifa edip etmemem partimiz adına bir zarar getireceğini düşünmüyorum. Bir şey eksilmez. İlerleyen günlerde netleşir” dedi.

Editör: TE Bilişim